Vaikka manageri Frank Lampard otteluohjelmassa toisin yritti väittää, oli Evertonin torstai-illassa hurjat panokset. Newcastlen vierailu Goodison Parkilla osoittautui tapahtumientäyteiseksi. Toffees karisti lopulta kaikkein ankarinta putoamispeikkoa 1–0 -voitolla.

Kotijoukkueen kokoonpanon silmäänpistävin seikka oli maalivahti Jordan Pickfordin puuttuminen listasta kokonaan. Englannin A-maajoukkuetorjuja on saanut positiivisen koronatestituloksen.

Isännät lähtivät peliin tilanteessa, jossa vain maaliero piti joukkueen poissa putoamisalueelta. Hyvältä ei näyttänyt tänäänkään; Harakat veivät ensimmäisen jakson tilastollisesti täysin selkeällä erolla. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

Toisen jakson alussa koettiin erikoinen episodi, kun katsomosta juoksi kentälle henkilö joka kinnitti itsensä kaulasta Everton-vahti Asmir Begovicin vartioiman maalin tolppaan. Kyse on Just Stop Oil -kampanjasta – jonka sivusto mitä ilmeisimmin kaatui pian tapauksen jälkeen. Huomion tavoittelussa siis onnistuttiin. Vastaavaa temppua yritettiin Arsenalin ja Liverpoolin ottelussa Emiratesilla keskiviikkona.

Vajaan kymmenen minuutin keskeytyksen jälkeen peliä päästiin jatkamaan.

Keskikenttäpelaaja Allan ei varsinaisesti auttanut joukkueensa asiaa 80. peliminuutin jälkeen. Erotuomari Craig Pawson näytti brasilialaiselle rikkeestä ensin keltaista lappua, mutta muutti sen suoraksi punaiseksi VAR-tarkastuksen jälkeen.

Lampardin oli pakko reagoida alivoimaan kentällä tavalla, jota Evertonin piirissä tuskin oltiin toivottu – Richarlison vaihtui Andre Gomesiin riskien minimoimiseksi.

90. minuutin täyttyessä neljäs erotuomari näytti ylimääräisen episodin vuoksi 14 minuutin lisäaikaa.

Ajassa 90+9 Alex Iwobi sai läpisyötön Dominic Calvert-Lewinilta, ja ampui Evertonin johtoon. Maalin arvoa merseysidelaisille on vaikea edes arvioida; juuri tällä hetkellä se on osuma, joka on pitämässä joukkueen Valioliigassa.

Katso alla olevalta videolta, kuinka fani kiinnitti itsensä maalitolppaan.