Liverpool ja Tottenham iskivät yhteen lauantai-iltana Anfieldilla Valioliigassa. Ottelu päättyi 1-1 -tasapeliin.

Ottelun panokset olivat selvät – ja sitä riitti molemmilla. Liverpool tarvitsi voittoa päästäkseen ainakin hetkellisesti Manchester Cityn edelle sarjataulukossa muutaman pisteen turvin. Tottenhamin oli sen sijaan voitettava pysyäkseen hyvissä asemissa top4-taistelussa.

Liverpool nousi tasapelipisteen myötä tasapisteisiin Manchester Cityn kanssa, mutta Pep Guardiolan miehistöllä on sunnuntaina mahdollisuus karata kolmen pisteen päähän Liverpoolista, jos se onnistuu voittamaan Newcastlen. Tottenham on viidentenä pisteen perässä Arsenalia. Joukkueet iskevät yhteen ensi viikolla.

Ottelun avausjakso toisti tuttua kaavaa. Liverpool hallitsi palloa ja pelitapahtumia, sekä piti pelin Tottenhamin kenttäpuoliskolla. Tottenham sen sijaan piti linjat tiiviinä, puolusti ahkerasti ja iski aktiivisesti vastaan.

Tottenham puolusti sen verran tiiviisti, ettei Liverpool päässyt yhtä ylärimapuskua lähemmäs. Myös Tottenham osui maalikehikkoon kerran. Pierre-Emile Højbjergin laukaus osui tolppaan. Tauolle mentiin maalittomassa tasatuloksessa.

Liverpool aloitti toisen jakson pelillisesti varsin hyvin, mutta avausmaalista vastasi Antonio Conten Tottenham. Harry Kane otti komeasti keskityksen haltuun, pelasi pallon boksiin juosseelle Ryan Sessegnonille ja nuorukainen syötti sen maalin edessä odottaneelle Heung-min Sonille. Son siirsi pallon tyhjään maaliin. 0-1. Maali oli Sonin 20. tämän kauden Valioliigassa.

Sonin maalin jälkeen Tottenham kykeni rakentamaan muutaman potentiaalisen hyökkäyksen, mutta viimeistely ontui.

Liverpool haki vimmatusti tasoitusmaalia ja onnistui siinä noin vartin kestäneen yrityksen jälkeen. Luis Díaz laukoi boksin ulkopuolelta Liverpoolin tasoihin. Hidastukset todistivat pallon kimmonneen Rodrigo Bentancurin kautta Tottenhamin maaliin. 1-1. Maali oli tammikuussa Liverpooliin saapuneen Díazin kuudes uudessa seurassaan.