Arsenal ilmoitti tänään perjantaina antaneensa potkut päävalmentajalleen Unai Emerylle. Seurajohdon mitta täyttyi torstaina Eintracht Frankfurtille Eurooppa-liigassa tulleen 1-2-voiton jälkeen, ja Emery sai lähteä.

The Athleticin toimittaja David Ornstein raportoi, että Emery veti joukkueelle harjoitukset vielä perjantaiaamuna ja oli ilmeisesti vielä sillä hetkellä täysin tietämätön siitä, että on saamassa kenkää.

Ornsteinin mukaan Emery eli siinä uskossa, että luotsaa joukkuetta sunnuntaina Norwichia vastaan. Potkut ilmoitettiin luotsille harjoitusten päätyttyä.

Session jälkeen pelaajat kerättiin kasaan, ja Arsenalin jalkapallopäällikkö Raul Sanllehi ilmoitti Emeryn potkuista ja siitä, että apuvalmentaja Freddie Ljungberg ottaa ohjat väliaikaisena pääkäskyttäjänä.

Goal-sivustolle Arsenalista kirjoittava Charles Watts sen sijaan kertoi omalla twitter-tilillään, että Ljunberg olisi vetänyt perjantain harjoitukset. Emery ilmestyi Wattsin mukaan paikalle normaalisti ja sai pian tietää erottamisestaan.

Charles Watts

@charles_watts
Freddie Ljungberg taking training this morning. Emery turned up at Colney as usual before being told he had been dismissed.

Espanjalaisluotsi Emery, 48, ehti valmentaa Arsenalissa 1,5 vuoden ajan siirryttyään seuraan ranskalaismahti PSG:stä.

Edit klo 13.07: Lisätty Charles Wattsin twiitti ja tieto Freddie Ljunbergin perjantaina vetämistä harjoituksista.