Arsenalin entinen manageri Unai Emery on paljastanut, miten hän halusi vahvistaa joukkuettaan Crystal Palacen Wilfried Zahalla viime kesänä. Seura päätti kuitenkin olla kuuntelematta espanjalaisluotsin toiveita, hankkien sen sijaan Nicolas Pépén LOSC Lillestä.

Arsenal oli Zahan perässä koko viime kesän, mutta se ei päässyt Palacen kanssa yhteisymmärrykseen pelaajan siirtosummasta. Roy Hodgson ei halunnut tähtihyökkääjänsä lähtevän, pyytäen 27-vuotiaasta laiturista lähes 100 miljoonan euron siirtokorvausta.

Viime hetkien siirtopyynnöstä huolimatta Zaha jäi Selhurst Parkille. Siinä vaiheessa Arsenal oli jo kääntänyt katseensa Lillessä loistaneen Pépén suuntaan. 24-vuotias laitahyökkääjä siirtyi lopulta Emirates Stadiumille peräti 80 miljoonalla eurolla, rikkoen seuran siirtoennätyksen.

Nicolas Pépé on tehnyt Arsenalille neljä maalia tämän kauden Valioliigassa. Kuva: Getty Images

The Guardianin laajassa haastattelussa Emery muisteli viime kesän siirtosaagaa, joka ei valitettavasti päättynyt hänen toivomallaan tavalla. Marraskuussa 2019 potkut saanut espanjalaismanageri olisi halunnut hankkia hyökkääjän Valioliigasta, mutta seura oli asiasta eri mieltä.

– Me hankimme Pépén. Hän on hyvä pelaaja, mutta me emme tienneet hänen luonteestaan mitään, ja hän tarvitsi aikaa, kärsivällisyyttä, Emery kertoi.

[readmore from=Unai-Emery]

– Minä suosin pelaajaa, joka tunsi liigan entuudestaan, eikä olisi tarvinnut aikaa sopeutumiseen. Zaha voitti pelejä itsekseen: Tottenhamin, Manchester Cityn, meidät. Uskomattomia suorituksia. Kerroin heille: ”Tämä on se pelaaja jonka tiedän haluavani”.

– Tapasin Zahan ja hän halusi tulla. Seura oli kuitenkin päättänyt, että Pépé olisi [parempi hankinta] tulevaisuuden kannalta. Sanoin: ”Kyllä, mutta meidän on voitettava nyt ja tämä kaveri voittaa meille pelejä”. Hän päihitti meidät yksinään, Emery muisteli Zahan esityksiä.

– Se on myös totta, että hän olisi ollut kallis hankinta, eikä Palace halunnut myydä. Useilla päätöksillä oli jälkiseuraamuksia.