Arsenalin entinen manageri Unai Emery on kritisoinut Mesut Öziliä hänen heikosta omistautumisestaan lontoolaisseuran riveissä. Espanjalaisvalmentajan mukaan se maksoi hänelle sekä peliaikaa että kapteeninnauhan Emeryn ollessa vielä joukkueen peräsimessä.

Emery sai seurasta potkut viime marraskuun lopulla. Arsenal jäi edellisellä kaudella ilman Mestarien liiga -paikkaa ja sen alkukausi oli sen huonoin Valioliigassa peräti 26 vuoteen. Espanjalaisluotsin kykenemättömyys kommunikoida pelaajiensa kanssa oli merkittävä tekijä hänen potkujensa taustalla, eivätkä hänen tulehtuneet välinsä Öziliin kanssa parantaneet tilannetta.

Vähälle peliajalle jäänyt saksalaispelaaja näytti jo lähtevän seurasta ennen kuin Emerylle osoitettiin ovea. Mikel Artetan astuttua Tykkimiesten peräsimeen 31-vuotias Özil on kuitenkin löytänyt taas paikkansa punapaitojen miehistöstä.

The Guardianin laajassa haastattelussa Emery on viimein paljastanut, mikä hänen ja Özilin välillä meni lopulta pieleen.

– Puhuin Özilille paljon. Hänen on kuitenkin oltava myös itsekriittinen ja analysoida hänen omaa asennettaan ja omistautumistaan, Emery kertoi.

Mesut Özil aloitti Eurooppa-liigan finaalin penkiltä. Kuva: Getty Images

– Tein kaikkeni auttaakseni Öziliä. Läpi minun urani lahjakkaat pelaajat ovat saavuttaneet parhaimman tasonsa kanssani. Olin aina positiivinen, katsoin kun hän pelasi ja oli mukana.

– Kautta edeltävän pre-seasonin aikana kerroin hänelle, että halusin tuoda takaisin sen parhaimman version Özilistä. Halusin korkean tason osallistumista ja omistautumista koko pukuhuoneelta.

[readmore from=Unai-Emery]

– Arvostin häntä ja ajattelin että hän voisi auttaa. Hän olisi voinut olla kapteeni, mutta pukuhuone ei halunnut hänestä kapteenia. Se ei ollut minun päätökseni; pelaajat tekivät tämän päätöksen. Kapteenit ovat niitä, joiden on aina puolustettava seuraa, valmentajaa, joukkuetovereita.

– Joskus ne [hänen suorituksensa] olivat parempia, joskus huonompia, kuten kaikilla pelaajilla. Joskus hän ei ollut käytettävissä flunssan tai polvikipujen takia. Watford-peli oli hänen ensimmäisen ottelunsa sen ryöstön jälkeen, ja laitoin hänet [suoraan] kehiin.

– Olin aina avoin keskustelulle, hän oli aina suunnitelmissani, mutta hänen olisi pitänyt tehdä hänen oma osuutensa. Oli asioita, joihin en voinut vaikuttaa.