Valioliigamanagerit ovat kääntyneet sille kannalle, että viisi vaihtoa kolmen sijaan olisikin hyvä juttu.

Asiasta on The Timesin mukaan äänestetty jo kahdesti aiemmin. Molemmilla kerroilla vain yhdeksän valioliigamanageria 20:stä on äänestänyt viiden pelaajavaihdon puolesta. Vähintään 14:n pitäisi puoltaa aloitetta, jotta asiaa voitaisiin edistää.

Nyt näyttäisi siltä, että mieli on muuttunut loukkaantumissuman myötä. Valioliigassa on nähty selvästi enemmän loukkaantumisia kuin aiempina vuosina. Esimerkiksi Liverpoolin sairastuvalla on tällä hetkellä yhdeksän pelaajaa.

Timesin mukaan tuoreessa managereiden kokouksessa viittä vaihtoa puolsi nyt jo 15 manageria 20:stä. Nyt alkaa siis olla hyvin todennäköistä, että sääntö tulee voimaan myös Valioliigassa.

Valioliiga on harannut tässä aiheessa vastavirtaan. Kaikissa muissa merkittävissä Euroopan sarjoissa saa tällä kaudella tehdä viisi pelaajavaihtoa. Poikkeussääntö on voimassa myös Mestarien liigassa, Eurooppa-liigassa ja maaotteluissa.

Keskiviikkona kerroimme, että EFL ottaa viiden vaihdon säännön käyttöönsä omissa sarjoissaan (Mestaruussarja, Ykkösliiga, Kakkosliiga). Sääntö astuu voimaan jo tämän viikonlopun otteluissa.

Times tietää kertoa myös, että kaksi nimeltä mainitsematonta Euroopan merkittävää sarjaa pyrkii saamaan viiden pelaajavaihdon säännöstä pysyvän. Tällä hetkellä kyse on poikkeuksesta normaaliin sääntöön koronatilanteen vuoksi.