VAR on aiheuttanut tälläkin kaudella paljon polemiikkia Valioliigassa. Katsojia risoo erityisesti se, että tilanteita tarkastetaan millintarkasti, ja tuomioissa kestää tolkuttoman kauan.

Yksi asia, joka on noussut viime viikkojen aikana erityisesti pinnalle, on rangaistusalueella tapahtuneet käsivirheet. Niissä kun ei tunnu vielä tänäkään päivänä olevan selkeää linjaa, milloin käsiosumasta tulisi tuomita rangaistuspotku, ja milloin ei.

Kaiken kaikkiaan Valioliigassa on tuomittu kuluvan kauden aikana 69 rangaistuspotkua. Ylivoimaisesti eniten niitä on saanut Leicester (10). Toiseksi eniten Manchester United sekä Brighton (6).

Mutta miltä näyttäisi Valioliigan sarjataulukko, jos rangaistuspotkuja ei olisi tuomittu lainkaan, ja niistä tällä kaudella tehdyt ja päästetyt maalit poistettaisiin tilastoista? Sosiaalisen median perusteella voisi kuvitella, että Manchester United tipahtaisi sarjan keulilta keskikastiin, mutta näin ei kuitenkaan ole.

LUE MYÖS: Marcus Rashford paljasti José Mourinhon opettaneen hänelle tärkeän asian: ”Sen jälkeen aloimme saada rangaistuspotkuja”

Ilman rangaistuspotkuja Valioliigan kärkipaikalla olisi Manchester City 35 pisteellä. City on kerännyt kuluvan kauden aikana todellisuudessa 32 pistettä, joten pisteitä olisi kasassa kolme nykyistä enemmän.

Kakkosena olisi Manchester United 33 pisteellä (-3) ja kolmantena Everton 32 pisteellä.

LUE MYÖS: “Hän on tekopyhä” – Jürgen Kloppille sataa lokaa niskaan Valioliigan tuomarilegendalta

Vaikka Leicester on saanut kauden aikana hurjan määrän rangaistuspotkuja, olisi joukkue ilman niitä samalla neljännellä sijalla kuin nytkin, tosin pistesarakkeessa olisi kaksi pinnaa vähemmän.

Suurin rangaistuspotkuista hyötynyt joukkue on kauden aikana ollut Liverpool, joka olisi ilman rangaistuspotkuja vasta sijalla seitsemän. Pistemääräkin olisi nykyistä viisi pinnaa vähemmän.

Valioliigan sarjataulukon TOP-10 ilman kauden aikana tuomittuja rangaistuspotkuja (sulkeissa piste-ero todelliseen sarjataulukkoon):

  1. Manchester City 35p (+3)
  2. Manchester United 33p (-3)
  3. Everton 32p (0)
  4. Tottenham 30p (0)
  5. Leicester 30p (-2)
  6. Southampton 29p (0)
  7. Liverpool 28p (-5)
  8. Chelsea 28p (+2)
  9. West Ham 28p (+2)
  10. Leeds 26p (+3)