VAR on aiheuttanut parranpärinää – taas – viime viikkoina ja päivinä. Videokuvan käyttö sinänsä ei tunnu olevan se suurin ongelma, vaan muun muassa uusintojen ja hidastusten suhde ennen nykyteknologiaa kirjoitettuihin sääntöihin. Jalkapallon sielun uskotaan taas olevan matkalla kadotukseen.

Keskiviikkoiltana Manchester City oli se joukkue, joka vaikutti tulleen ryöstetyksi, kun Southamptonin maalivahti Alex McCarthy kaatoi läpi syöksyneen Phil Fodenin boksissa – tilanteesta ei VAR-tarkastelun jälkeenkään seuraamuksia. Pep Guardiolan kommentista voi päätellä, ettei ainakaan kaupunkilaisten puolelta olla vastaamassa kyselyyn täysin positiivisissa merkeissä.

– On yksinkertaisesti uskomatonta, ettei rankkaria tuomittu. Ehkä jonain päivänä meille selitetään tuomiot kuten tämä, Burnleyn käsivirhe Arsenalia vastaan, Fulhamilta Tottenhamia vastaan hylätty maali…

Lue Guardiolan mietteistä lisää täältä!

Valioliiga on lähettämässä kaikille sarjan 20 seuralle kyselyn, jossa pyydetään näiltä palautetta VAR:n käytöstä. Seuroilla on mahdollisuus lisätä vastauksiinsa ehdotuksia siitä, miten systeemiä voitaisiin kuluvan kauden jälkeen parantaa.

Seuroilla on mahdollisuus myös heijastella tuntojaan tietyistä, yksittäisistä tilanteista kuten maaleista, rangaistuspotkuista ja ulosajoista ja siitä, olisiko näitä pitänyt tarkastella VAR:n avulla.