Hollannin päävalmentaja Frank de Boer on kertonut, miten ”järkyttynyt” hän oli nähdessään Liverpool-puolustaja Virgil van Dijkin loukkaantuvan Evertonia vastaan viime kuussa.

Van Dijkin odotetaan olevan sivussa kauden 2020-21 loppuun saakka, mikä vaarantaa myös hänen osallistumisensa myös kesän 2020 EM-kisoihin. Hollantilaistopparin eturistiside vahingoittui merkittävällä tavalla viime kuun Merseysiden derbyssä, kun Everton-maalivahti Jordan Pickfordin karmaiseva taklaus pakotti van Dijkin leikkaukseen.

– Näin sen livenä. Olin järkyttynyt. Sanoin joitain rumia sanoja, de Boer kertoi tiistain lehdistötilaisuudessa ennen keskiviikon ystävyysottelua Espanjaa vastaan.

[readmore from=Virgil-van-Dijk]

– Se oli todellinen järkytys, koska hän on meille niin tärkeä pelaaja. Meidän kapteenimme. Hän on niin tärkeä osa joukkuettamme. Me tulemme ikävöimään häntä, de Boer harmitteli.

De Boer vahvisti samassa lehdistötilaisuudessa, että Liverpoolin keskikenttäpelaaja Georginio Wijnaldum tulee kantamaan kapteeninnauhaa marraskuun maajoukkuetauon ajan.

Hollanti kohtaa Espanja-ottelun jälkeen Bosnia-Hertsegovinan ja Puolan Nations Leaguen A-liigassa. Hollanti on neljän ottelun jälkeen lohkonsa kärjessä neljässä pisteessä.