Valioliiga julkaisi tänään, perjantaina, Vuoden Pelaaja -ehdokkaat. Vuoden Pelaaja -palkinto ratkaistaan yleisöäänin, jonka lisäksi joukkueiden kapteenit antavat oman äänensä.

LUE MYÖS:

Ehdokkaat:

  • Trent Alexander-Arnold, Liverpool
  • Jamie Vardy, Leicester
  • Nick Pope, Burnley
  • Kevin De Bruyne, Manchester City
  • Jordan Henderson, Liverpool
  • Sadio Mané, Liverpool
  • Danny Ings, Southampton

Äänestyksen ennakkosuosikit löytyvät mestaruuden voittaneen Liverpoolin riveistä. Trent Alexander-Arnoldilla on mahdollisuus kaapata kaksikin pystiä, sillä 21-vuotias laitapuolustaja on ehdolla myös Vuoden Nuoreksi Pelaajaksi. Alexander-Arnoldin lisäksi mestarijoukkueesta ehdolla ovat Liverpool-kapteeni Jordan Henderson sekä 18 maalia ja seitsemän maalisyöttöä tehnyt Sadio Mané.

Vahva suosikki on myös Manchester Cityssä ilmiömäisen kauden pelannut hyökkäävä keskikenttäpelaaja Kevin De Bruyne. 35 valioliigaottelussa belgialainen teki 13 maalia ja antoi 20 maalisyöttöä.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
33 - Kevin De Bruyne was directly involved in 33 Premier League goals this season (13 goals & 20 assists), the most by a central midfielder in a single season since Frank Lampard’s 36 in 2009-10 (22 goals & 14 assists). Greats.

Sanansa sanottavana on varmasti myös Leicesterin hyökkääjä Jamie Vardylla, joka voitti Valioliigan maalikuninkuuden. Vardy pelasi maalien valossa uransa toiseksi parhaan kauden tehden 23 osumaa.

Lisäksi ehdokaslistalla on noteerattu myös Southamptonin Danny Ingsin sekä Burnleyn Nick Popen upeat kaudet. Ings jäi vain maalin päähän Vardysta pelaten ylivoimaisesti uransa parhaan kauden.

Pope sen sijaan oli tärkeä lukko Burnleyn maalinsuulla pitäen 15 nollapeliä, mikä oli vain yhden vähemmän kuin Golden Glove -palkinnon pokannut Man City -vahti Ederson. Huomionarvoista Popen kaudessa oli se, että hän teki 120 torjuntaa kauden aikana, 52 enemmän kuin Ederson.