Valioliiga on nimennyt ehdokkaat Vuoden nuoreksi pelaajaksi. Ehdokaslistalla on iso nippu sarjan parhaimpia pelaajia. Palkinnon saajan ehtona on, että pelaaja oli enintään 23-vuotias, kun kausi 2019-20 alkoi.

LUE MYÖS:

Kyseessä ei ole kuitenkaan PFA:n Vuoden nuori pelaaja -palkinto, jonka voittajan pelaajat itse äänestävät. Valioliigan Vuoden nuori pelaaja ratkaistaan yleisöäänillä.

Ehdokkaat:

  • Trent Alexander-Arnold, Liverpool
  • Jack Grealish, Aston Villa
  • Dean Henderson, Sheffield United (laina)
  • Marcus Rashford (Manchester United)
  • Anthony Martial (Manchester United)
  • Mason Greenwood (Manhcester United)
  • Mason Mount (Chelsea)
  • Christian Pulisic (Chelsea)

Ehdokaslistalla on peräti kolme pelaajaa Manchester Unitedista. Ole Gunnar Solskjær on Unitedissa ottanut tehtäväkseen tietynlaisen uudelleenrakennuksen, johon kuuluu vahvasti nuorien pelaajien sisään ajaminen. Rashford ja Martial ovat toki kuuluneet jo pidempään seuran avainpelaajiin, mutta vasta 18-vuotias Greenwood otti tällä kaudella ison harppauksen edustusjoukkueen puolella.

Greenwood teki Unitedille 19 maalia kaikki kilpailut mukaan lukien. Valioliigassa maaleja tuli kymmenen, mikä oli ensimmäinen kerta sitten Wayne Rooneyn, kun teini-ikäinen pelaaja onnistuu kymmenessä täysosumassa Valioliigassa.

Chelseassa Frank Lampard on myös ajanut nuoria pelaajia sisään, ja siitä palkintona ehdokaslistalla on seuran oma kasvatti Mason Mount sekä viime kesänä hankittu Pulisic.

24-vuotias Grealish on nostettu vanhimpana pelaajana listalle. Ehdokkaan täytyi olla 23-vuotias, kun kausi alkoi. Näin ollen Grealish ja Martial pääsivät listalle mukaan. Grealish oli Aston Villan tärkein pelaaja, kun sarjanousija säilytti juuri ja juuri sarjapaikkansa. Huhut ovat olleet viemässä Grealishia jo isompiin ympyröihin.

Mielenkiintoinen nimi on toki myös lainalla Sheffield Unitedissa pelannut Dean Henderson, joka pelasi peräti 13 nollapeliä sarjanousijan maalinsuulla. Hendersonin lainapesti Sheffieldissä sujui niin hyvin, että emoseura Man United joutuu jo kuumeisesti pohtimaan, mitä tekee nuoren maalivahtinsa kanssa. Henderson saattaa hyvinkin nousta ensi kaudella jo kilpailemaan peliajasta David de Gean kanssa Old Traffordilla.

Mutta voiko palkinto lopulta mennä mihinkään muuhun osoitteeseen kuin Liverpooliin ja kenellekään muulle kuin 21-vuotiaalle laitapuolustaja Trent Alexander-Arnoldille? Mestaruuden Liverpoolin paidassa voittanut TAA on noussut pikaisella vauhdilla jo oman pelipaikkansa maailman parhaimpiin. Alexander-Arnold nostettiin myös Vuoden pelaaja -ehdokkaaksi.