Valioliigan suunnitelma jatkaa kautta koki kolauksen tiistai-iltana. Testeissä todettiin kolme koronavirustapausta Watfordin joukkueessa.

Positiivisista näytteistä yhden antoi pelaaja ja kahdessa kyse oli muusta henkilökunnasta. Watford vahvisti asian tiedotteessaan.

Jo aiemmin nimenomaan Watford on ollut otsikoissa, sillä joukkueen kapteeni Troy Deeney on kritisoinut voimakkaasti ”töihin palaamista”. Deeney sanoi suoraan, ettei hän aio palata harjoituksiin, sillä hän ei halua ottaa riskiä taudin viemisestä kotiin. Deeneyllä on viisikuukautinen poika, jolla on hengitystievaikeuksia.

Myös Watfordin manageri Nigel Pearson on kritisoinut Valioliigan paluusuunnitelmia julkisesti.

– Ihmiset sulkevat silmänsä uhalta, Pearson sanoi The Timesin sivuilla viime lauantaina.

Valioliigaseurat äänestivät maanantaina sen puolesta, että pienryhmäharjoittelu ilman kontaktia voidaan aloittaa. Se aloitettiin tiistaina. Nyt positiivisen näytteen antaneet Watfordin henkilöt on määrätty seitsemän päivän karanteeniin.

Kaiken kaikkiaan eri valioliigaseuroissa ilmeni kuusi positiivista koronavirustestiä kolmesta eri seurasta. Testejä tehtiin kaiken kaikkiaan 748. Vain Norwichin tulokset eivät ole vielä saapuneet. Positiivisten määrä itsessään on pieni, mutta ongelmallista on se, että positiivisia testejä on suhteellisesti paljon yksittäisessä seurassa.

Ensi tiistaina valioliigaseurojen on määrä jälleen kokoustaa ja keskustella kontaktiharjoitteluun palaamisesta. Valioliiga elättelee toiveita, että kautta voitaisiin jatkaa 12. kesäkuuta.