Viisinkertainen Valioliigan voittaja Wayne Rooney on kommentoinut päivän isoimpia jalkapallouutisia, eli José Mourinhon potkuja Tottenhamista ja Euroopan suurseurojen kaavailemaa Superliigaa.

Tottenham tiedotti maanantaina, että se on antanut kenkää Mourinholle, joka ehti luotsata lontoolaisryhmää vain 17 kuukauden ajan. Derbya Mestaruussarjassa luotsaavan Rooneyn mielestä potkujen ajoitus on erikoinen, kun ottaa huomioon, että Tottenham pelaa ensi viikonloppuna liigacupin loppuottelussa Manchester Cityä vastaan.

– Jos maailmassa on yksi manageri, joka osaa valmistaa joukkueen pelaamaan Manchester Cityä vastaan cup-finaalissa, se on José Mourinho, sanoi Rooney Derby Telegraphin mukaan.

– Se on valtava riski [Tottenhamilta]. Olen varma, että monet joukkueet maailmalla ottaisivat hänet avosylin vastaan.

Rooney on kaikkien aikojen maalintekijä Manchester Unitedissa, joka on yksi Euroopan Superliigaan lupautuneista suurseuroista. Valioliigasta ovat Unitedin lisäksi mukana Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City ja Tottenham.

Jalkapallon kattojärjestöt ovat uhanneet Superliigaan osallistuvia seuroja ja niiden pelaajia muun muassa sillä, että ne eivät saa pelata kansallisissa sarjoissaan eivätkä niiden pelaajat maajoukkueissaan.

– Ottaen huomioon kaiken, mitä olen nähnyt eilen ja tänään aamulla, tämä on outo ajoitus ja outo tilanne, mutta olen varma, että sille on syynsä, kommentoi Rooney.

– Minusta paras vaihtoehto on katsoa, mitä lisätietoa tulee ja miten se (Superliiga) tulee toimimaan. Näitä seuroja johtavat ihmiset eivät ole tyhmiä.

Rooney sanoi myös, että hän toivoo englantilaista sarjasysteemiä suojeltavan.

– Meidän kannattaa hätäilyn sijaan odottaa lisätietoa. Olen varma, että Valioliiga tulee aina olemaan tärkein asia seuroille, mutta meidän on odotettava lisätietoa. Vasta sitten kerron todellisen näkemykseni [Superliigasta].

Rooneylta kysyttiin, pitäisikö Superliigaan osallistuvilta pelaajilta evätä pääsy maajoukkuepeleihin.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

– Senkin kanssa meidän on odotettava ja katsottava, mihin tilanne etenee. Minä en ainakaan luovuttaisi maajoukkueessa pelaamisen suhteen, minulle oli valtava kunnia pelata maani puolesta.

– Ymmärrän täysin kaikkien kantaa ottaneiden turhautumisen, mutta on tärkeää, että me katsomme, miten tässä käy.

– Jos he (Arsenal, Chelsea, Liverpool, City, United, Tottenham) lähtevät kokonaan pois Valioliigasta ja Englannin cup-kilpailuista, niin se ei näyttäisi minusta hyvältä, mutta katsotaan, mitä lisätietoa tästä tulee.