Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) );

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

West Ham United FC
  • Siirtohuhut-West-Ham-UnitedPerustettu: 1895
  • Stadion: London Stadium (60 000)
  • Kotikaupunki: Lontoo
  • Kotiasu: Tummanpunainen
  • Vierasasu: Vaaleansininen
  • Manageri: David Moyes
  • Saavutukset: Englannin pääsarjassa kolmas kaudella 1985-86, FA Cupin voitto kausina 1963-64, 1974-75 ja 1979-80, Liigacupin finaalissa kausina 1965-66 ja 1980-81, Europpan cup-voittajien cupin voitto 1964-65, Intertoto Cupin voitto 1999.

Viime kauden sensaatiojoukkue

West Ham laittoi viime kaudella jalalla koreasti. Kuva: Getty Images
  • Valioliiga: 6. (Eurooppa-liigan lohkovaihe)
  • Pisteet: 65
  • 19 voittoa, 8 tasapeliä, 11 tappiota
  • Maaliero: 62-47
  • Cupit:
    • FA Cup: Viides kierros, hävisi Manchester Unitedille
    • Liigacup: Neljäs kierros, hävisi Evertonille

David Moyesin luotsaama West Ham yllätti viime kaudella kaikki, kun se ylsi ensimmäistä kertaa seuransa historiassa Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen sijoittumalla Valioliigassa kuudenneksi.

Moyes oltiin ensinnäkin palkattu edellisellä kaudella kesken sesongin pelastaakseen lontoolaisseuran putoamiselta. Kukaan ei siis osannut odottaa, että Manchester Unitedissa huonomaineisesti epäonnistunut skottiluotsi pystyisi hinaamaan Hammersin näinkin korkealle. 65 pistettä, 19 voittoa ja 9 vierasvoittoa olivat kaikki ennätyksellisiä lukemia West Hamin historiassa.

Moyesin miehistö osoitti jo kauden alkuvaiheilla, että se kannattaisi ottaa tosissaan. Vaikka ensimmäisestä kahdesta pelistä tulikin takkiin, murskasi West Ham seuraavilla kierroksilla Wolverhamptonin 4–0 ja Leicesterin 3–0. Voittoja seurasi tiukat tasapelit Tottenhamia ja Manchester Cityä vastaan.

West Ham pelasi kauden ensimmäisellä puoliskolla juuri sellaista jalkapalloa, jota miltä tahansa Valioliigan keskikastin seuralta voitaisiin yleensä toivoa. Niukkoja voittoja, mutta ei juurikaan tappioita. Liverpool, Chelsea ja Manchester United olivat liian kovia paljoa purtavaksi, mutta kaikissa muissa peleissä se taisteli tiensä ansiokkaasti pisteille. Tulostaululla paistoi yleensä lukemat 1–0 tai 2–1 West Hamin hyväksi.

Kauden puolivälissä vauhti kuitenkin kiihtyi entisestään. Voitto Crystal Palacea vastaan 20. ottelukierroksella nosti joukkueen ensimmäistä kertaa kuuden parhaan joukkoon. Unelma europeleistä oli syttynyt, jonka jälkeen Manchester Unitedista lainattu Jesse Lingard saapui vauhdittamaan joukkueen rynnistystä entisestään.

Ole Gunnar Solskjærin koirankopista karannut 28-vuotias esiintyi alusta alkaen petoeläimen lailla ja maalasi yhdeksän kertaa ensimmäiseen kymmeneen otteluunsa. Matkalla kaatuivat niin Tottenham, Leeds kuin Leicesterkin, mikä nosti ryhmän hetkellisesti jopa neljännelle sijalle.

Mestarien liigaan saakka West Hamilla ei kuitenkaan aivan riittänyt puhti. Declan Ricen ja Michail Antonion loukkaantumiset sekoittivat peliä, minkä myötä viimeiseen seitsemään otteluun tuli vain kolme voittoa. Tämä kuitenkin riitti kuudenteen sijaan, eli Eurooppa-liigaan. Kannattajien suuhun jäi hyvä maku, kun 10 000 heistä pääsi paikan päälle todistamaan kauden päätöskierroksen 3–0-voittoa Southamptonia vastaan. West Ham oli kuin olikin Euroopassa.

Kauden suurimpiin onnistujiin lukeutuivat Lingardin lisäksi Antonio, Aaron Cresswell sekä Tomas Soucek. Antonio maalasi 26 ottelussa kymmenen kertaa, kun Cresswell puolestaan syötti kahdeksan maalia. Soucek oli usein se, joka laitapuolustajan keskityksen nikkasi sisään. Tornimainen tshekkiläinen häikäisi kymmenellä täysosumallaan, minkä lisäksi hän pelasi kauden jokaisessa ottelussa täydet 90 minuuttia.

Mitä siirtoja West Ham on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Merkillisen heikkoa varautumista europeleihin

Alphonso Arela saapui, mutta muuten on ollut hiljaista. Kuva: Getty Images.

West Ham on jäänyt pyörittelemään peukaloitaan kesän siirtoikkunassa. Joukkueen ainoat vahvistukset ovat toistaiseki olleet Fulhamissa viime kauden lainalla pelannut ranskalaistorjuja Alphonso Areola, joka kilpailee avauksen paikasta luottovahti Lukasz Fabsianksin kanssa, sekä jo viime kauden Lontoossa viettänyt keskuspuolustaja Craig Dawson.

Toki, kukaan erityisen tärkeä pelaaja ei ole Jesse Lingardia lukuun ottamatta jättänyt seuraa taakseen. Ryhmän kallisarvoisin pelaaja Declan Rice näyttäisi jäävän ainakin vielä yhdeksi kaudeksi aloilleen, mitä voidaan pitää jo jonkinlaisena onnistumisena.

Viime kaudeksi Portoon lähtenyt Felipe Anderson kaupattiin pysyvästi Lazioon vaivaisella kolmella miljoonalla eurolla, vaikka brassilaituriin sijoitettiin kesällä 2018 peräti 39 miljoonaa euroa. Fabián Balbuena, joka pelasi viime kaudella 14 ottelua Valioliigassa, jätti seuran ilmaiseksi.

Manchester Unitedin kirjoille palannutta Lingardia kaivattaisiin takaisin West Hamiin, jossa hänestä muodostui viime kaudella yksi David Moyesin tärkeimmistä pelaajista. Yhdeksän maalia ja viisi maalisyöttöä 16 peliin puhuvat puolestaan, mutta eivät ole saaneet West Hamia tekemään hänestä edes tarjousta.

West Hamiin on tosin viime viikkoina huhuiltu uutta keskuspuolustajaa. Keskustelut Fiorentinan kanssa nuoresta Nikola Milenkovićista ovat tiettävästi käynnissä, minkä lisäksi Chelsean Kurt Zoumaa on huhuiltu toiselle puolen Lontoota. 23-vuotias serbitoppari olisi pätevä lisäys Moyesin alakertaan.

West Hamin kannattajat toivovat näkevänsä myös uuden hyökkääjän saapuvan. Sébastien Hallerin lähdöstä on kulunut jo seitsemän kuukautta, eikä seura ole tehnyt elettäkään hänen korvaamiseksi. Viime kaudella Michail Antonion jouduttua loukkaantumisten takia sivuun joutui Moyes peluuttamaan Jarred Bowenia piikissä. Samanlaiset takaiskut ja hätäratkaisut europelien aikaan tuskin kantaisivat enää hedelmää.

West Hamin kunnianhimottomuus siirtomarkkinoilla on ainoastaan lisännyt bensaa liekkeihin kannattajien vastarinnassa seuran pitkään vihattuja omistajia vastaan. Ellei liikehdintää ala tapahtua, tulisi David Sullivanin, David Goldin ja Karren Bradyn olla peloissaan, kun kannattajat viimein päästetään takaisin katsomoihin.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”243″ team=”West Ham”]

Ketkä ovat West Hamin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Michail Antonio
Keskushyökkääjä
30 vuotta

West Hamin maalintekovastuu lepää ensi kaudella entistä enemmän Michail Antonion harteilla.

…kunhan Antonio itse ei joudu liiemmin lepäilemään. Kuva: Getty Images

Kymmenen maalia viime kaudella niitannut 30-vuotias on nuoren Ademipo Odubekon kanssa West Hamin ainoa luonnollinen keskushyökkääjä. Adjektiivi luonnollinen on tässä tapauksessa jopa hieman virheellinen, sillä alunperinhän Antonio pelasi aina laidalla. Antoniolla ei joka tapauksessa ole juurikaan varaa loukkaantumisille, ellei West Ham ryhdistäydy siirtomarkkinoilla ja hanki itselleen toista kärkeä.

Antonio on tärkeä osa West Hamin hyökkäystä monesta syystä. Härkämäinen kärkimies ei ainoastaan viimeistele voimalla, vaan tekee räväkkäitä pystyjuoksuja luodakseen tiloja joukkuetovereilleen. Antonio on nopeutensa lisäksi hyvä käsittelemään palloa. Hän jakelee palloa erinomaisesti pitäessään puolustajat selkäpuolellaan.

Declan Rice
Keskikenttäpelaaja
22 vuotta

Declan Rice on markkina-arvoltaan West Hamin arvokkain pelaaja. Hän on herättänyt runsaasti kiinnostusta niin Manchester Unitedin kuin Chelseankin riveissä.

West Hamin fanit toivovat Declan Ricesta samanlaista yhden seuran miestä kuin Mark Noblesta. Kuva: Getty Images

Nuori keskikenttämies ei kuitenkaan näytä vaihtavan seuraa, vaan lähtee uuteen kauteen yhtä suurta kokemusta rikkaampana. Nimittäin jalkapallon EM-kisoja, joissa hän esiintyi edukseen Kalvin Phillipsin rinnalla.

Ricella on nuoresta iästään huolimatta reilusti auktoriteettia ja asennetta. Kypsä nuori mies kantaa kapteeninnauhaa Mark Noblen ollessa sivussa ja johtaa peliä puolustavan keskikenttäpelaajan asemassa. Kovin luovaksi pelaajaksi Ricea ei välttämättä sovi kuvailla, mutta hän lukee peliä hyvin eikä sorru hölmöihin virheisiin. Ilman häntä joukkue oli viime kaudella syvissä ongelmissa. Rice ei myöskään pelkää laukoa kaukaa, vaan osuu yllättävänkin hyvin kohteeseen.

Tomas Soucek
Keskikenttäpelaaja
25 vuotta

Tomas Soucek valloitti viime kaudella niin maaleillaan kuin leveällä hymyllään. West Hamin 192-senttinen, perunasalaattia rakastava keskikenttäpelaaja pelasi huikean ensimmäisen kokonaisen kauden Valioliigassa ja päätyi jakamaan joukkueensa sisäisen maalipörssin ykkössijan Michail Antonion kanssa.

Tomas Soucek on myös FPL-pelaajien suosikki. Kuva: Getty Images

Soucek on äärimmäisen vaarallinen erikoistilanteissa ja voittaa pääpalloja huikealla prosentilla. Tshekin maajoukkuemies on myös uhrautuvainen ja tekee ahkerasti töitä alaspäin. Kunto kesti viime kaudella pelata täydet minuutit kauden jokaisessa sarjapelissä, mikä lupaa hyvää ensi sesongin otteluruuhkaa ajatellen.

Vaikka syöttöpelissä voisi vielä olla parantamisen varaa, on Soucekista muodostunut nopeasti lähes korvaamaton osa West Hamin keskikenttää. 25-vuotias oli ehdolla Valioliigan vuoden pelaajaksi, mitä ennen hänet valittiin Tshekin vuoden jalkapalloilijaksi.

Läpimurtopelaaja – Saïd Benrahma

West Ham on suoriutunut hyvin kuluvan harjoituskauden aikana. David Moyes voi olla kokonaisuudessaan tyytyväinen joukkueensa esityksiin. Etenkin yksi pelaaja on kuitenkin erottunut joukosta. Tämä on 25-vuotias laitahyökkääjä Saïd Benrahma.

Saïd Benrahma on valmis räjähtämään. Kuva: Getty Images

Algerian maajoukkuehyökkääjä saapui West Hamiin viime lokakuussa Brentfordista. Lainasiirrosta tehtiin pysyvä tammikuun lopulla ja hintaa kaupalle kertyi noin 30 miljoonaa euroa.

Hänen debyyttikautensa toisella puolen Lontoota ei kuitenkaan sujunut toivotulla tavalla. Benrahma kärsi selvästi itseluottamuksen puutteesta, eikä onnistunut vakuuttamaan manageri Moyesia. 14 kertaa avaukseen nimetty laituri teki koko kaudella vain yhden maalin.

Tänä kesänä Benrahma on kuitenkin antanut taas parastaan. Upeista harhautuksistaan ja pallotekniikastaan tunnettu laituri teki kaksi hienoa maalia harjoitusotteluissa Celticin ja Brentfordin verkkoon, minkä lisäksi vyölle kertyi kaksi maalisyöttöä Atalantaa vastaan.

Jos Jesse Lingard ei palaa West Hamiin, pystyy Benrahma täyttämään englantilaisen saappaat. Vaikka se saattaakin kuulostaa kliseiseltä, on Benrahma kuin uusi hankinta, kun hän saa polkaistua ensi kauden kunnolla käyntiin.

Miten West Ham pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on West Hamin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Moyes näytti kriitikoilleen ja putsasi maineensa

Valmennusryhmä

  • Manageri: David Moyes
  • Valmentaja: Stuart Pearce
  • Apuvalmentaja: Alan Irvine
  • Apuvalmentaja: Kevin Nolan
  • Apuvalmentaja: Paul Nevin
  • Maalivahtivalmentaja: Xavi Valero
David Moyes on juuri oikea mies West Hamin peräsimeen. Kuva: Getty Images

David Moyes ylitti viime kaudella itsensä. Joukkue, jonka pelättiin jatkavan taistelua putoamista vastaan, murtautui hänen alaisuudessan Valioliigan kuuden parhaan joukkoon.

Saavutuksellaan Moyes sai viimein putsattua mainettaan, joka oli hänen surullisenkuuluisan Manchester United -pestinsä jälkeen pitkään ruvella. Europelipaikan ansiosta Moyesia ei enää nähty epäonnistujana, jota hän oli ollut Evertonin jälkeen oikeastaan kaikkialla muualla kuin West Hamissa.

The Chosen One

Evertonissa yli 500 ottelua pistekeskiarvolla 1.54 valmentanut Moyes palkattiin heinäkuussa 2013 Sir Alex Fergusonin seuraajaksi Manchester Unitediin peräti kuusivuotisella sopimuksella. Ferguson valitsi Moyesin tehtävään itse, minkä vuoksi kannattajat ripustivat stadionin lehtereille The Chosen One -tekstillä varustettuja lakanoita.

Moyes ei kuitenkaan kyennyt täyttämään legendaarisen valmentajan saappaita. Päinvastoin. Vaikka hän kasvattikin seuran palkintokaappia yhden Community Shieldin verran, kärsi United hänen alaisuudessaan kaikkien aikojen huonoimmasta alkukaudesta Valioliigassa.

Manchester United majaili 15 ottelun jälkeen yhdeksäntenä. Mestaruushaaveille voitiin heittää jo hyvästit, sillä eroa kärkeen oli 13 pistettä. Vuoden lopulla stadionin yläpuolella lentelivät jo tekstit ”Wrong One – Moyes Out”.

Evertonista mukana tuodun Marouane Fellainin hankintaa kyseenalaisesttiin myös suuresti. Afropäinen belgialainen ei onnistunut auttamaan Moyesia edes kaksikon entisen seuran kaatamisessa. Huhtikuussa 2014 kärsityn Everton-tappion jälkeen Moyes sai kuin saikin kenkää.

Vaikka Manchester Unitedin pistekeskiarvo oli Moyesin alaisuudessa 1.73, päättyi skottiluotsin ajanjakso Old Traffordilla vain 10 kuukauden jälkeen. Se siitä unelmaduunista siis.

Myöhemmin samana vuonna Moyes yritti ponnistaa takaisin jaloilleen otettuaan ohjat espanjalaisseura Real Sociedadista. Vaikka joukkue onnistuikin yllättämään Barcelonan kertaalleen, jäi skotlantilaisen aika La Ligassakin lyhyeen. Vuosi siitä päivästä kun Moyes palkattiin, osoitettiin hänelle ovea.

Heinäkuussa 2016 Moyes teki paluunsa Valioliigaan, kun hän korvasi Sam Allardycen Sunderlandin peräsimessä. Kurssi ei kuitenkaan kääntynyt vielä tässäkään vaiheessa. Seura sijoittui Moyesin alaisuudessa Valioliigan viimeiselle sijalle ja putosi sarjasta. Moyes irtisanoutui ja oli jälleen työtön.

West Ham nosti ojasta

Marraskuussa 2017 asiat alkoivat kuitenkin palata raiteilleen. West Hamin vajottua putoamisviivan alapuolelle, kutsui lontoolaisseura Moyesin hätiin. Skottiluotsi onnistui kuin onnistuikin pelastamaan seuran putoamiselta, mutta ei tästä huolimatta saanut jatkopahvia.

Joulukuussa 2019 kutsu kävi kuitenkin uudelleen. West Ham oli jälleen eksyksissä ja tarvitsi Moyesia näyttämään tietä. 58-vuotias ei aikaillut, vaan täytti ruutunsa. Moyes pelasti West Hamin toistamiseen putoamiselta, eikä hän oikeastaan koskaan epäillyt itseään.

– Tietääkseni vain kahdella tai kolmella managerilla on parempi voittosaldo Valioliigassa kuin minulla. Sitä minä teen, minä voitan. Olen täällä saadakseni West Hamille voittoja ja saadakseni sen pois kolmen viimeisen joukosta, saneli Moyes itsevarmasti palattuaan Lontooseen.

Moyesin pelitapa perustuu hyvin vankasti kestävyyteen ja kurinalaisuuteen. Nämä ovat ominaisuuksia, jotka hän omasi myös pelivuosinaan. Moyesin joukkueet eivät välttämättä pelaa kaikista viihdyttävintä jalkapalloa, mutta asioiden loksahtaessa paikoilleen hänen joukkueensa tekevät loistavaa jälkeä. Näin ei vain ole vielä käynyt kuin hänen ensimmäisessä seurassaan Prestonissa, Evertonissa ja West Hamissa.

Aivan kuten West Ham vuonna 2021, oli Everton 2000-luvun alussa sitkeä joukkue. Ihmiset helposti unohtavat, miten vahvaa jälkeä hän Goodison Parkilla teki. Everton oli vuodesta toiseen sarjataulukon keskikastissa ja ajautui ajoittain kohti europelejä.

Tällä kertaa Moyes onnistui viemään joukkueensa pätyyn saakka. Oliko kyse sitten vain yhden sattumanvaraisesta suonenvedosta ja yhden kauden ylisuorittamisesta? Se selvinnee viikonlopusta alkaen. Moyes on nyt allekirjoittanut vuoteen 2024 ulottuvan jatkodiilin ja saanut West Hamin kannattajilta erittäin yleellisen lempinimen, Moyesiah.

Peliryhmitys – muoto

David Moyes ei ole manageri, joka olisi omistanut koko uransa yhdelle pelitavalle tai muodostelmalle. Hän pelaa mieluiten neljän alakerralla, mutta on valmis mukautumaan. West Hamin hän näkee vahvimmillaan joko muodossa 4-2-3-1 tai 5-4-1, joka muovautuu helposti myös muotoihin 3-4-2-1 tai 3-4-1-2 käytettävissä olevasta pelaajistosta riippuen.

Moyes haluaa pelaajiensa pitävän palloa, mutta ohjeistaa heitä kokeilemaan myös pitkiä syöttöjä pystyyn. Hän pitää tiukasta puolustuspelaamisesta, mutta arvostaa yksilöiden monipuolisuutta. Laitapuolustajat ja keskikenttäpelaajat liittyvät usein mukaan hyökkäystilanteisiin.

Vasempana laitapuolustajana ja topparina operoiva Aaron Cresswell on yksi West Hamin tärkeimpiä pelaajia. Hän rakentaa peliä alhaalta, nousee tilaisuuden auetessa mukaan hyökkäyksiin ja luo vaaraa erikoistilanteista.

Aaron Cresswell on noussut tärkeäksi pelaajaksi. Kuva: Getty Images.

Sama koskee oikealla laidalla raatavaa Vladimír Coufalia. Loistavan viime kauden pelannut Craig Dawson ja Angelo Ogbonna ovat puolestaan joukkueen parhaat topparit tällä hetkellä. Hekin hallitsevat niin kolmen kuin neljänkin miehen alakerrassa pelaamisen.

Keskikentän keskusta kuuluu Declan Ricelle ja Tomas Soucekille. Ikinuori Mark Noble pystyy aina silloin tällöin tuuraamaan kaksikkoa, mutta siihen vaihtoehdot hyvin pitkälti sitten jäävätkin. Tällekin osa-alueelle kaivattaisiin lisää leveyttä.

West Hamin läpimurtopelaajaksi ennakoitu Saïd Benrahma pitää huolen vasemmasta laidasta. Parhaimmillaan hän on, kun puolustusvelvoitteet ovat minimissä. Benrahma tykkää leikata sisään vasemmalta, mutta luo hyviä maalipaikkoja myös muille.

Oikealla laidalla vaihtoehtoina ovat komeat 8+5 tehot viime kauden Valioliigassa takonut Jarrod Bowen ja ukrainalainen Andri Jarmolenko, joka väläytteli vasenta jalkaansa kesän EM-kisoissa. Bowen pelasi viime kaudella kaikissa 38 ottelussa, kun loukkaantumisten kanssa kamppaillut Jarmolenko avasi vain yhden pelin sarjassa.

Michail Antonio on toistaiseksi ollut Moyesin ainoa vaihtoehto yksinäiseksi kärjeksi. Maalitykin ollessa sivussa joukkue käytti viime kaudella 3-4-1-2-muodostelmaa, jossa vapaampina keskushyökkääjinä operoivat Benrahma, Bowen sekä lainamies Jesse Lingard.

Kyseisessä muodossa hyökkääjien alapuolella häärää myös kymppipaikan pelaaja. Pablo Fornals on pelannut loistavan harjoituskauden ja lunastanut kyseisen tontin itselleen. Manuel Lanzini on myös oiva vaihtoehto samaan rooliin. Kymppipaikan pelaajaa tarvitaan luonnollisesti myös 4–2–3–1-muodostelmassa.

Ihanneavaus (4-2-3-1 tai 5-4-1)

Pelaajalista

[table id=62 /]

Mistä sijoista West Ham pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Eurooppa vie voimat, jos joukkuetta ei vahvisteta

Sijat: 10-12

David Moyes on luonut yhden West Hamin vahvimmista joukkueista pitkään aikaan. Kyseessä ei ole mikään pikkumenestys tai onnenkantamoinen. Saavutus on suuri, mutta sen päälle on rakennettava koko seuran voimin.

Tällä hetkellä vaaditaan kuitenkin viime kauttakin suurempaa ylisuorittamista – etenkin jos joukkue ei vahvistu – jotta kuudes sija irtoaisi uudelleen. Mikäli ryhmän itseluottamus kuitenkin pysyy korkealla ja joukkuetta onnistutaan vahvistamaan, voi West Ham jatkaa voittokulkuaan pidemmänkin aikaa.

West Hamin paras yksitoistikko on rautaa ja pystyy taistelemaan taas paikasta Eurooppa-liigassa. Saïd Benrahmalla on esimerkiksi kaikki eväät täyttää Jesse Lingardin saappaat ja nousta Valioliigan parhaimpien laitahyökkääjien joukkoon. Declan Rice ja Tomas Soucek muodostavat keskikentän, jota harva vastustaja haluaa kohdata. Puolustus pitää melko hyvin vettä aina tolppien välistä laitapuolustukseen, eikä yksikään pelaaja jää vaille roolia. Europelisyksy tulee määrittämän joukkueen suunnan.

Mahdollisuudet

Jos West Ham onnistuu tekemään edes muutaman arvokkaan täsmähankinnan, pystyy joukkue taistelemaan tälläkin kaudella TOP6-sijoituksesta. Senkin lisäksi avainpelaajien olisi pysyttävä paremmin kunnossa.

Ryhmän itseluottamus on viime kauden jälkeen kuitenkin katossa ja uskoa tekemiseen löytyy. Moyes on puolestaan osoittanut olevansa oikea mies johtamaan nälkäistä Hammers-ryhmää sekä pitämään kannattajat tyytyväisenä.

Haasteet

West Ham on taistellut tiensä ansiokkaasti Eurooppa-liigaan. Vaikuttaa kuitenkin siltä ettei seurajohdon lehtereiltä näe avauskokoonpanoa syvemmälle. Joukkueen leveys ei yksinkertaisesti riitä takaamaan tuoreita jalkoja kahteen otteluun viikossa ja asialle olisi tehtävä jotain.

West Hamin torstai-illat saattavat mennä Kazakstanissa, kun taas sunnuntaina Old Traffordilla. Jos Moyes ei saa käyttöönsä tarvitsemiaan vahvistuksia, jää hän uupuneiden pelaajiensa kanssa voimattomaan asemaan.

Tämä voi pahimmassa tapauksessa näkyä rajustikin ensi kauden tuloksissa ja syödä pelaajien itseluottamusta, mikä jättäisi ryhmän taistelemaan paikasta taulukon alemmalla puoliskolla.

[td_block_11 custom_title=”West Ham -uutiset” tag_slug=”west-ham” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]