West Hamilla voitokas alku Eurooppa-liigassa – Tottenham tuskaili Konferenssiliigan puolella

© Kuva: Getty Images

Torstai-illan ensimmäisissä europeleissä vauhdissa olivat Valioliigan joukkueista West Ham ja Tottenham.

West Ham kävi hakemassa kroatialaisesta Dinamo Zagrebista 2-0-vierasvoiton Eurooppa-liigassa ja Tottenhamin oli tyytyminen 2-2-tasapeliin ranskalaisen Rennesin vieraana Konferenssiliigassa. Kummassakin kilpailussa pelataan tällä viikolla lohkovaiheen avauskierrosta.

Hammers siirtyi johtoon reilun 20 minuutin jälkeen kotijoukkueen avittamana. Dinamon toppari Kévin Théophile-Catherine antoi alaspäin huonon syötön, johon Michail Antonio pääsi väliin. Antonio kiersi vielä isäntien maalivahdin ennen kuin siirsi lontoolaiset johtoon.

West Ham tuplasi johtonsa heti toisen puoliskon alussa Declan Ricen osumalla. Rice riisti itse pallon keskikentällä, nousi sen kanssa aina Dinamon boksiin asti ja laukoi kuulan maalivahdin jalkojen välistä sisään.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Konferenssiliigan puolella Tottenham siirtyi johtoon 11. minuutilla, kun Lucas Moura haki nousunsa päätteeksi Steven Bergwijnille avopaikkaa, mutta pallo kimposikin Rennesin puolustajan jalasta suoraan kotijoukkueen omaan verkkoon. Rennes tuli tasoihin kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Flavien Tait haki rangaistusalueen tuntumassa jalkansa vapaaksi ja tykitti tarkan kudin takakulmaan.

Kumpikin joukkue osui kertaalleen myös toisella puoliajalla. Rennes nousi ohi 72. minuutilla, kun Tottenhamin maalivahti Pierluigi Gollini torjui Kamaldeen Sulemanan kudin suoraan eteensä Gaëtan Labordelle, jolla oli helppo työ viimeistellä.

Gollinin onneksi Pierre-Emile Højbjerg oli hetkeä myöhemmin hereillä, kun toisessa päädyssä sattui ja tapahtui. Rennesin puolustus meni huolimattomasti väliin Matt Dohertyn keskitykseen ja pallo tuli Højbjergille, joka tuikkasi sen ensikosketuksellaan maaliin.