Crystal Palacen syömähammas Wilfried Zaha on selittänyt On The Judy -podcastissa, miksi hänen ajanjaksonsa Manchester Unitedissa oli lopulta floppi.

Unitedin managerina toimi tuolloin hollantilainen Louis van Gaal, joka teki nuorelle Zahalle selväksi, ettei tämä pääse pelaamaan toivomallaan pelipaikalla laitahyökkääjänä.

– Hän tuli MM-lopputurnauksen jälkeen, jossa hän oli peluuttanut Robin van Persietä ja Arjen Robbenia kärjessä. Hän antoi minulle kaksi vaihtoehtoa; olet joko wing-back tai kärkipelaaja. En ollut koskaan pelannut noilla pelipaikoilla. Aivan kuin minut olisi järjestetty epäonnistumaan, 28-vuotias Zaha sanoo.

– Tämä tapahtui, kun oli palannut David Moyesin aikakauden jälkeen ja olin yksinkertaisesti palasina siitä, etteivät asiat olleet onnistuneet minun kannaltani. Sitten palasin (lainalta) ja minulle sanottiin, että olet joko kärkipelaaja tai wing-back – enkä osannut hoitaa kumpaakaan roolia.

Zaha sai Unitedissa tililleen vain neljä ottelua. Hänet myytiin kuusi vuotta sitten Crystal Palaceen, jossa hän on iskenyt 66 maalia 382 pelissä – ja oppinut pelaamaan hyökkäyspäässä ei pelipaikoilla.

– Vuosien pelaaminen tuo kokemusta. Olette nähneet minun pelaavan näinä päivinä kärjessä Palacessa. Silloin en pelannut hyvin selkä maaliin päin, koska minulla ei ollut sellaista tietoisuutta. Olisin seissyt pallon kanssa, ja puolustaja olisi tökännyt sen pois. En ollut hyvä siinä.

Lähde: Mirror