Wilfried Zaha herätti huomiota palatessaan takaisin pelikentille. Crystal Palacen hyökkääjätähti jätti ensimmäisenä valioliigapelaajana polvistumisen välistä, kun Palace kohtasi lauantain kierroksella West Bromwichin.

Zaha oli jo aiemmin vihjannut tulevasta protestistaan. Norsunluurannikkolaisen mielestä Valioliigan ja EFL:n pelaajien rasismin vastaisesta liikkeestä on vain tullut osa ottelua edeltäviä perusrutiineja.

Muiden pelaajien polvistuessa Zaha seisoi liikkumatta paikallaan.

– Minun päätökseni seisoa ennen aloituspotkua on ollut jo viikkoja julkisesti tiedossa, Zaha kommentoi lausunnossaan.

– Asiaan ei ole olemassa oikeaa tai väärää päätöstä. Tunnen kuitenkin henkilökohtaisesti, että polvistumisesta on tullut vain osa ottelua edeltäviä rutiineja. Tällä hetkellä ei ole merkitystä polvistummeko vai seisommeko. Joitakin meistä sorretaan siitä huolimatta.

Zahan mielestä yhteiskunnassa on vielä paljon tehtävää valistaa ihmisiä rasismista syrjinnästä.

– Kunnioitan edelleen joukkuetovereitani ja muiden seurojen pelaajia, jotka jatkavat polvistumista. Minusta taas meidän täytyisi yhteiskunnassa rohkaista parempaan opetukseen asioista kouluissa.

– Vaatisin myös sosiaalisen median yhtiöitä tekemään vahvempia toimenpiteitä verkossa muita syrjiviä ihmisiä vastaan. En tarkoita tässä pelkästään jalkapalloilijoita.

– Minä haluan nyt vain pelata jalkapalloa.

Zahan lisäksi Mestaruussarjan seuroista QPR, Derby, Brentford ja Bournemouth ovat vahvistaneet, etteivät heidän pelaajansa enää jatkossa osallistu polvistumisliikkeeseen.

Lähde: Athletic