Manchester Unitedilla on ollut suuria vaikeuksia nousta entisajan loistoon sen jälkeen, kun legendaarinen manageri Sir Alex Ferguson jätti pestinsä. David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho ja viimeisimpänä Ole Gunnar Solskjær ovat yrittäneet palauttaa jättiläistä raiteilleen, mutta turhaan.

Ruotsalaishyökkääjä Zlatan Ibrahimović pelasi Unitedissa kahden kauden ajan vuosina 2016-18. Silloin joukkuetta valmensi Mourinho, joka sai lopulta potkut purettuaan puoli vuotta aiemmin Ibrahimovićin sopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ibrahimović katsoo aikaansa Manchesterissa hyvillä mielin.

– Englanti oli minulle upea kokemus. Manchester United on mahtava seura ja voitimme pari pokaalia (Englannin liigacup ja Eurooppa-liiga).

Kun Ibrahimovićilta kysytään, mikä Manchester Unitedissa sitten oikein mättää, vastaus tulee kiertelemättä.

– He puhuvat aivan liikaa menneistä. Kun menin sinne, sanoin: ”Olen täällä keskittyäkseni tähän hetkeen ja tehdäkseni oman tarinani.” Mutta kun liika on liikaa, niin siitä alkaa tulla luuppi. On ajateltava tätä hetkeä tai sitten pitää mennä sairaalaan tyhjentämään pää, Ibrahimović sanoi tyylilleen uskollisesti.

[readmore from=manchester-united]

Valioliigan tasoa Ibrahimović pitää hieman yliarvostettuna, mutta vain yhden osa-alueen osalta.

– Teknisesti (Valioliigan) laatu on yliarvostettua. Mutta Valioliigassa on erilaiset ominaisuudet, vauhti ja rytmi. Voit olla maailman paras pelaaja, mutta jos et hallitse vauhtia ja rytmiä, et menesty (Valioliigassa). Espanjassa, Ranskassa ja Italiassa tekniikka on parempi. Siksi Valioliigassa on niin paljon ulkomaalaisia pelaajia, he tuovat teknisen aspektin, Ibrahimović totesi.

Ibrahimović pelasi Unitedin paidassa 53 ottelua, joissa syntyi 29 maalia ja 10 maalisyöttöä. Tällä kaudella Ibrahimović on tehnyt AC Milanin paidassa viisi maalia seitsemässä sarjaottelussa.