Kerroimme muutama päivä sitten, kuinka viime kaudella Crystal Palacessa pelannut Emmanuel Adebayor hämmästeli Ranskan Ligue 1:n Lyonin seurajohdon ammattitaidottomuutta. Kokenut togolaishyökkääjä kummasteli, miten Lyon selitti sopimustarjouksen poisvetämistä Afrikan mestaruusturnauksella ja esitti tapaamisessa miehelle erikoisia kysymyksiä.

Lyonin valmentaja Bruno Genesio on nyt vastannut Adebayorin syytöksiin. Joukkueessa olisi ollut tilaa suurseuroissa kiertäneelle pelimiehelle, mutta hyökkääjäkolossin oma käytös teki kaikkea muuta kuin positiivisen vaikutuksen.

-Joukkueessa oli Manulle tilaa, joten tapasin hänet kahvilla Lyonissa. Yllätyksekseni kuitenkin hän pyysi heti saapuessaan viskiä kahviinsa. Hänellä oli myös tupakka roikkumassa suupielessään, valmentaja kertoo Sunissa.

-Haastattelu siis alkoi huonosti. Olin valmis kuuntelemaan häntä. Olihan hän pelannut Arsenalissa, Manchester Cityssä ja Real Madridissa. Mutta kaikki sen jälkeen tapahtunut vain vahvisti ensivaikutelmaani siitä, ettei joukkueellamme ollutkaan hänelle käyttöä.

32-vuotias Adebayor on pelannut Valioliigassa lähes vuosikymmenen ajan edustaen uransa varrella Arsenalin ja Manchester Cityn lisäksi Tottenhamia. Edellisen kevätkauden Togon maajoukkueen kapteeni vietti Crystal Palacessa.