Pep Guardiola kertoi L’Esportiulle, että Manchester City on erinomainen joukkue, mutta matka maailman parhaiden joukkueiden tasolle on vielä pitkä.

Espanjalaisvalmentajan ensimmäinen kausi Englannissa oli kohtalainen. Pokaaleja ei tullut, Mestarien liigassa lähtö putoaminen puolivälierissä, mutta Valioliigan sarjasijoitus toi suoran paikan ensi kauden Mestarien liigaan. Valmentaja muistutti, että kukaan ei voi pärjätä aina.

– Olen ollut ammattilaisvalmentajana seitsemän vuotta ja voittanut kuusi liigan mestaruutta. Sanon kaikella kunnioituksella yhdestä hävitystä, että siitä on paljon puhuttavaa. Olen aina ollut Mestarien liigan välierissä, mutta tänä vuonna emme päässeet sinne. Ei edes Barca pääse välieriin joka vuosi.

Guardiola kertoi olevansa kuitenkin todella onnellinen saavutetusta Mestarien liiga -paikasta.

– City on mahtava joukkue. Se on ollut Mestarien liigassa jo viitenä vuotena perättäin. Kukaan englantilaisjoukkue ei ole pystynyt samaan.

– Barcan, Real Madridin, Bayern Münchenin ja Juventukset saavuttaminen. Se on vaikeaa. Tarvisi aikaa vuosikymmenen.

Moni arvosteli kauden mittaan Guardiolan pelityyliä. Useiden mielestä City olisi pärjännyt paremmin, jos valmentaja olisi ollut valmis muuttamaan joukkueen pelitapaa suoraviivaisemmaksi.

– En aio muuttua, koska en tiedä, kuinka tehdä asiat toisella tavalla.

– Tällä on 11 vastaan 11 samalla alueella aivan kuten muuallakin. Erona on vain se, että tuomarit sallivat enemmän ja peli on tasapainoisempaa.