Kausiennakko 11/12 – Liverpool

Yleistä
Viime kausi meinasi päätyä katastrofiksi. Hodgsonin valtakausi jäi todella tyngäksi ja suureksi pettymykseksi. Tammikuun siirtoikkunan aikana jättisummalla hankitulta Andy Carrollilta odotetaan paljon alkavalla kaudella. Myös Luis Suárezilta on syytä odottaa kovaa kautta, sillä pelasi huikean hyvän Copa American kesällä ja tuli valituksi turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Kauden harjoitusottelut ovat menneet vahvasti alle odotuksien.

Maalivahdit
Reina on terveenä pysyessään ehdoton ykkösmaalivahti. Kesällä hankittu Alexander Doni on kelpo kakkosmaalivahti, muttei uhkaa Pepen asemaa.

Puolustus
Sami Hyypiän valtakauden jälkeen seuran puolustus on ollut vaikeuksissa. Profiilipelaajiksi voidaan luokitella oikeastaan vain herrat Agger, Skrtel ja Carragher. Manageri Kenny Dalglishilla tulee olemaan vaikeaa löytää vahvaa aloittavaa puolustusnelikkoa.

Keskikenttä
Keskikenttä on saanut todella vahvoja lisäyksiä kesän aikana. Stewart Downing, Jordan Henderson ja Charlie Adam ovat huippuluokan vahvistuksia. Kun seurasta löytyy entuudestaan esimerkiksi Gerrardin, Meirelesin, Kuytin ja Maxi Rodriguezin kaltaisia pelimiehiä, on taistelu pelipaikoista Valioliigan kovinta.

Poolin keskikenttä kestää tällä miehityksellä kovimmatkin loukkaantumissumat. Gerrardin ollessa alkukauden loukkaantuneena, uudet pelaajat voivat osoittaa kykynsä heti ensimetreistä alkaen.

Hyökkäys
Carroll ja Suárez ovat ehdottomasti yksi kovimmista kaksikoista sarjassa. Omalla tasolla pelatessaan molemmat voivat uhata maalipörssin kärkeä alkavalla kaudella. Erityisesti Suárezin viimeaikaiset otteet antavat aihetta ylistykseen pelaajaa kohtaan.

Viime kauden sijoitus
6.

Veikkaus sijoitukseksi
3.-6.

Nosto
Rahaa on mennyt huikeat summat tammikuun ja kesän siirtoikkunoiden aikana. Joukkueessa on todella paljon pelaajia ja kevyttä ”tyhjennystä” on odotettavissa alkukauden aikana (N’Gog, Puolsen, Cole, Lucas…).

Seuraa häntä
Luis Suárez: huikean Copa American pelannut kärkimies lunastanee tällä kaudella häneen kohdistuneet odotukset. Suurimpana riskinä voimme pitää Carrollin täydellistä pimentoon jättämistä ja 40 miljoonan euron täydellistä floppaamista.