Stoke-Chelsea

Stoke on aloittanut kautensa Eurooppa-liigassa jo heinäkuun puolella, jossa se kaatoi tyylikkäästi Hadjuk Splitin yhteismaalein 2-0. Sillä on siis varmasti selkeät pelisävelet ja pelituntumaa riittää. Lisäksi joukkue on hankkinut vahvuuteensa peräpään tilkitsijöitä kuten Jonathan Woodgaten ja Matthew Upsonin.

Puolustus siis varmasti Stokella on kilpailukykyinen, mutta joukkueella on jonkin verran loukkaantumisia. Hyökkäyksessä Kenwyne Jones saa hääräillä yksin, sillä muut maalinsylkijät Ricardo Fuller ja Mamadu Sidibe ovat loukkaantuneina. Tosin Stoke tuskin yltiöpäisesti lähtee hyökkäämään, joten yhden kärjen taktiikalla varmasti aika pitkälle mennään.

Chelsea saapuu Britannia Stadiumille hieman kolhuja kärsineenä. Keskikenttä on pahimmassa jamassa, sillä Michael Essien on keskikentältä sivussa useita kuukausia. Asiaa ei auta Juri Zhirkovin myynti Venäjälle. Myös Frank Lampardin pelaaminen kurkussa olleen tulehduksen jälkeen on epävarmaa. Keskikentälle Chelsean manageri Andre Villas-Boas saa siis miettiä tarkkaan koostumusta. Hyökkäyksessä Fernando Torres on jälleen pelikunnossa, joten se tuo lisää mahdollisuuksia valmiiksi vahvaan hyökkäykseen.

Valioliiga.comin ennuste:
Viime kaudella Chelsea voitti keskinäisistä otteluista kotiottelunsa ja vierasottelu päättyi tasan. Stoke on kotiyleisönsä edessä todella vahva isäntäjoukkue. Maaleilla tuskin mässäillään. Tilastoissa Chelsea on ollut niskan päällä viime kausien aikana. Uskotaan niukkaan vierasvoittoon sinisten keskikenttäongelmista huolimatta.

 

West Bromwich-Manchester United

Albions saa kauden avaukseensa heti kovimman mahdollisen vastustajan. Man Unitedin harjoituskausi on ollut voittoja voittojen perään. Joukkue on vahvistunut pelimiehillä, kuten Ashley Young, David de Gea ja Phil Jones. Manchester Unitedilla on kaikkea. Taitoa, nopeutta, voimaa, kokemusta ja nuoruuden intoa. Kaiken kruununa toki sir Alex peräsimessä. Manchester United on siis vakuuttanut ja lähtee otteluun suursuosikkina.

Kotijoukkueen suurimmat poissaolot ovat juuri hankittu Zoltan Gera, joka on poissa pelikiellon takia aina syyskuun alkuun. Eniten fanit saavat jännittää pelaako Stoken maalinsylkijä Peter Odemwingie, joka osui viime kaudella liigassa peräti 15 kertaa. Hän pelaa 75% varmuudella.

Man Unitedilla puolustuksesta saattaa olla poissa Patrice Evra. Keskikenttä onkin jo hieman pulmaisempi, sillä erilaisten kolhujen takia sivussa ovat Darren Fletcher, Antonio Valencia, sekä mahdollisesti myös Michael Carrick. Hyökkäyksessä suurin pettymys on Javier Hernandezin poissaolo. ”Pikku-herne” oli hyvässä vireessä viime kauden lopussa.

Valioliiga.comin ennuste:
Vaikka Man Unitedilla on loukkaantumisia, on sen miehistö tarpeeksi leveä ja laadukas kukistamaan West Bromwichin. Ottelu saattaa ratketa manchesterilaisjoukkueelle jo varhaisessa vaiheessa. Vaikka West Brom manageri Roy Hogdson tunnetaan puolustavana velhona, tullaan tänään näkemään muutaman maalin vierasvoitto. Ainut este Man Unitedin voitolle saattaa olla asenneongelma.