Odotusta, euforiaa, jännitystä, tuskaa, onnistumisia ja juhlaa sekä suuria pettymyksiä. Sitä on jalkapallofanin elämä. Viikonloppuna ei ollut helppoa olla Liverpool-fani. Seuraavassa aktiivisen fanimme YNWA:n kirjoitus Stoke – Liverpool -pelistä.

”EI TÄSSÄ NÄIN PITÄNYT KÄYDÄ!!! Lauantai aamulla heräsin intoa täynnä, koska tiesin että illalla on taas aika istua nojatuoliin ja seurata TV:stä oman jengin peliä.
Sen verran hyvänolon tunnetta oli kehossa että päätin vielä ennen matsin alkua käydä laittamassa tulosvetoa Stoke-Liverpool ottelusta..Stoke 0,1 sekä Liverpool 0,1,2,3 enkä tiedä miksi laitoin Poolille nolla maalia, koska aina luotan ”omaan” joukkueeseen sen verran että hoitaa vastustajansa.

No, kello läheni viittä ja tarkistin aikaisemmin että peli ei tule suorana telkkarista vaan seuraavana päivänä jälkilähetyksenä. Joten täytyi mennä tietokoneelle katsomaan matsia ja onnex on tuo HDMI-piuha, jotta voi kytkeä matsin läppäriltä telkkaan. Sitten jengipaita päälle ja hyvä asento…Jes, alkuvihellys ja siitä se taas lähti.

Alusta lähtien peli näytti lupaavalta, palloa pyöriteltiin puolelta toiselle ja mieheltä miehelle. Okei, vaikka todellisia kunnon paikkoja Liverpoolilla ei ekalla puoliajalla ollutkaan niin parempana päivänä Pool-miehistö olisi pari häkkiä pistänyt kehikkojen väliin ja peli olisi kyllä muuttunut erilaiseksi. Luis Suarezilla oli parikin kertaa mahdollista laittaa vieraat johtoon, mutta ottelua koko ajan haitannut erittäin voimakas tuuli pilasi nekin yritykset.

Liverpool piti ja pyöritti palloa sekä yritti rakentaa järkevästi hyviä tilanteita, mutta ei onnistunut kunnes…Stoke pääsi kunnolla ensimmäisen, ja mielestäni ottelun ainoan, kerran hyökkäämään kun Jonathan Walters sai pallon ja pääsi rankkarialueelle Carragher kannoillaan, pientä nojailua sekä vähäistä käsien käyttöä. Tuomarilla soi pilli. Pallo 11 metriin ja tietysti sisään. Joopa joo, aika helposti vihelsi, mutta ei voi mitään. Nyt oli vaan pakko saada se tasoitusmaali.

Ottelun luonne ei muuttunut maalistakaan vaan Liverpool painoi ja Stoke vikisi. Mutta se tärkein jäi puuttumaan eli maali.
Martin Skrtelillä, joka pelasi ottelussa muuten oikeana pakkina, oli mahdollisuus tehdä toisessa ottelussa peräkkäin maali mutta jälleen kerran huonosta potkusta johtuen se meni taivaan tuuliin, vaikka vastustajan Ryan Shawcross sai jalan väliin. Ja näin ollen sitten puoliajalle mentiin Stoken johdossa. Olin erittäin pettynyt tilanteeseen, koska mahdollisuuksia oli ja niistä näiden ammattilaisten pitäisi laittaa sisään Tarkoitan siis että TÄYTYY laittaa pallo verkkoon. No onneksi on vielä toinen puoliaika, ajattelin.

Toisella puoliajalla sama tahti jatkui, Liverpool piti palloa ja Stoke puolusti. Mutta nyt niitä varmoja maalintekopaikkoja sitten vieraille tulikin melkein koko ajan. Pallo pyöri näyttävästi ja peliä rakennettiin sekä yritettiin hakea sitä Stoken puolustuksen rakoa sekä maata pitkin että puolen vaihdoilla ja keskityspalloilla.
60 minuuttia kellossa kun säpsähdin…Jose Enrique löytää keskeltä 20 miljoonan miehen Hendersonin, yksin läpi ja…MITÄ!!!Kaksi kertaa pääsee yrittämään maalivahdin ohittamista, mutta ei maalia. Jos ton hintanen mies ei pysty tekemään sellaisesta paikasta maalia niin myykää se pois, ajattelin ekaksi. Skotti Charlie Adam pääsi vielä kolmannen kerran torjunnasta kimmonneesta pallosta yrittämään tyhjää maalia, mutta tällä kertaa sen torjui Shawcross. No onhan tässä vielä aikaa saada tasoitus ja mennä ohi kun näin hyvin tämä peli pyörii.

Melkein heti perään Kenny Dalglish ottikin pari vaihtoa ja kentälle säntäsivät Craig Bellamy ja Andy Carroll, jotta saataisiin se tasoitus ja päästäisiin vielä ohi. Henderson ja Kuyt lähtivät pois, joten hyökkäyspeliin panostettiin koko ajan enemmän ja enemmän. Bellamy näytti pirteältä, mutta Andy Carrollilla on vielä paljon parannettavaa jotta mahtuu avaukseen. Carroll oli jälleen mielestäni huono, joten lisää treeniä, treeniä ja treeniä. Uskon suhun Andy, olet nuori ja huippuammattilainen sekä kallispalkkainen.

Suarez pelasi jälleen kerran erittäin hyvän ottelun, mutta hänellä taas oli tänään huono päivä eikä kuti ollut ihan kohdillaan Hän pääsi toisella puoliajalla yrittämään avopaikasta maalia, mutta pikkuisen liikaa kierrettä ja pallo meni 10 senttiä ohi maalin, toisena päivä se olisi mennyt sisään. Mutta se mistä urugualaisella oli aihetta huutamiseen oli myöskin aina niin pirteä King Kenny ottelun jälkeen erittäin vihainen. Eli käsivirhe, joka tapahtui rankkarialueen sisällä Suarezin yrittäessä nostaa pallon Matthew Upsonin yli, pallon osuessa selkeästi puolustajan käteen, linjuri ei nähnyt selkeää virhettä ja siitä se metakka sitten alkoi. Minäkin huusin pää punaisena.

Kovasta tuomiosta huolimatta Liverpool jatkoi painostustaan ja yritti vielä saada vähintäänkin yhteen pisteeseen oikeuttavan tasoituksen. Bellamyn keskityksestä Stuart Downing pääsi puskemaan, mutta ei maalia.
Ottelu meni lisäajalle ja ajattelin ei voi käydä näin että jos ottelussa vastustaja tuskin hyökkää ja toinen pitää melkein koko ajan palloa niin hävitään. Mutta näinhän siinä kävi, yksi heiveröinen rankkarivihellys ratkaisi tämän ottelun ja pisteet menivät väärälle jengille. No, futiksessa ratkaisee ainoastaan maalit ja sillä sipuli. Mutta näin ei voi tällä kaudella käydä enään kertaakaan, koska muuten…Toivon ja uskon ettei myöskään käy. Ensi Sunnuntaina hoidetaan Tottenham ja jatketaan kohti mestaruutta ja euroopan valloitusta.

No, jos jotain lohtua haetaan tästä pelistä niin menihän minulla tulosveto sentään oikein, vaikka en uskonut että Liverpool jää nollille.”

Kirjoittanut: YNWA