Lauantai 17.9

Blackburn Rovers-Arsenal
Kotijoukkue Blackburn läytyy sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Joukkueelle ei voi povata kovinkaan valoisaa kautta. Arsenal palasi voittokantaan viikonloppuna voitolla Swanseasta. Nihkeä 1-0 tulos, mutta joukkue saattoi kuitenkin karistaa pahimman peikon harteiltaan. Arsenal pelasi tasapelin 1-1 Dortmundia vastaan viikolla Mestarien Liigassa.

Arsenalilla riittää kyllä paineita ja sen pitää todistaa uskottavuutensa ja ottaa voitto Blackburnista. Ovatko paineet liian kovat vai pystyykö joukkue rutiininomaiseen voittoon?

Vierasjoukkue saa takaisin kokoonpanoonsa Alex Songin ja Gervinhon pelikielloista. Myös Carl Jenkinson on käytettävissä yhden ottelun pelikiellon jälkeen. Kysymysmerkkejä ovat puolestaan Aaron Ramsey, Tomas Rosicky ja Ryo Miyaichi. Pitkäaikaispotilaina pysyvät Jack Wilshere ja Abou Diaby.

Blackburn saa pelintekijänsä Junior Hollettin takaisin loukkaantumislistalta. Pelaaja kärsi aivotärähdyksestä törmättyään Fulhamin maalivahdin Mark Schwarzerin kanssa. Morten Gamst Pedersenin, David Dunnin ja Ryan Nelsenin pelikunto selviää ottelun alla.

Valioliiga.com veikkaus:

Blackburn on pelannut heikosti, mutta seuralta ei odoteta ihmeitä. Arsenalilla paineita riittää, mutta joukkue on parsinut kilpailukykyisemmän ja laadukkaamman materiaalin kasaan kuin kotijoukkue. Vierasvoitto 0-3.

Aston Villa-Newcastle United
Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa pirteästi. Kumpikaan ei ole hävinnyt vielä otteluakaan. Newcastle majailee neljännellä sijalla ja Aston Villa seitsemäntenä.

Newcastlelle huolia tuo Interistä hankitun Davide Santonin kuukauden pituinen huili, sillä pelaaja tarvitsee pienen leikkauksen. Hatem Ben Arfa on palannut harjoituksiin, mutta loukkantumisriskin takia hänen peluutuksensa on epätodennäköistä. Sivussa ovat myös Haris Vuckic, Mehdi Abeid ja Mike Williamson.

Aston Villalta poissa on romuluinen hyökkääjä Emile Heskey.

Valioliiga.comin veikkaus:

Villa on suosikki kotikentällään. Sillä riittää hyökkäyksessä ja keskikentällä tulivoimaa ottelun ratkaisemiseksi. Newcastle on kuitenkin päästänyt vain yhden maalin neljässä Valioliigakamppailussa. Se on vähiten koko liigassa. Kotijoukkue kuitenkin murtaa tällä kertaa Magpiesien puolustuksen. 2-0 kotivoitto.

Bolton Wanderers-Norwich City
Bolton on valunut sarjatalukossa avauskierroksen murskavoiton jälkeen. Se on hävinnyt sen jälkeen kaikki ottelunsa ja viime viikonloppuna tuli tupaan vahvalta Man Unitedilta peräti 0-5. Norwich on myös odotetusti sarjan häntäpäässä kahdella tasapelilal ja kahdella tappiolla. Boltonilla on puolustuksessa selkeästi parannettavaa, sillä joukkue on päästänyt 11 maalia. Norwich on puolustanut hieman paremmin päästäen 6 maalia.

Kotijoukkueella riittää huolia myös loukkaantumisrintamalla. Poissa ovat todennäköisesti ainakin Stuart Holden, Ricardo Gardner, Chung-Young Lee, Tyrone Mears, Marcos Alonso ja Sam Ricketts.

Vierasjoukkue joutuu pärjäämään ilman Zak Whitbraedia, Daniel Ayalaa, Elliott Wardia ja James Vaughania.

Valioliiga.comin veikkaus:

Boltonin käyrä osoittaa kyllä jyrkästi alaspäin. Norwich on kovaa taisteleva joukkue ja jos kotijoukkue ei pysty murtamaan vieraiden puolustusta, on Norwich lähellä yllätystä ja kauden avausvoittoaan. Norwich yllättää vierasvoitolla 1-2.

Everton-Wigan Athletics

Evertonin alkukausi on ollut totutusti hieman kompasteleva. Joukkue on kuitenkin pikkuhiljaa saamassa pelijuonesta kiinni. Nyt joukkueella on hyvä sauma palauttaa kunnia ja ottaa kotivoitto. Wigan on pelannut materiaaliinsa nähden kohtuullisesti ja majailee sarjatalukossa keskivaiheilla. Wigan on kuitenkin saanut pisteensä heikkoja joukkueita vastaan.

Kotijoukkue lähtee otteluun ilman nigerialaishyökkääjä Victor Anichebea. Vieraat joutuvat tulemaan toimeen ilman Antolin Alcarazia, Steve Gohouria ja Emmerson Boycea. Royston Drenthe saattaa olla ensimmäistä kertaa avauksessa Evertonin riveissä.

Valioliiga.comin veikkaus:

Evertonilla on nyt oiva tilaisuus parannella sijoitustaan sarjatalukossa. Wigan on selvästi heikompi joukkue kuin Everton ja kotikentällään Toffees on ehdoton suosikki. Kotijoukkueella on ollut lieviä maalintekovaikeuksia, mutta tässä ottelussa sitä tilastoa parannellaan. 4-0 kotivoitto.

Swansea City-West Bromwich

Swansea on metsästänyt jopa kaksi pistettä Valioliigassa tekemättä maaliakaan. Joukkue ei siis vieläkään ole saanut kuparista rikki. Päästettyjä maaleja on toki ”vain” viisi. Myös vierailija WBA on päästänyt viisi maalia. Se on kuitenkin onnistunut kolmesti maaliteossa. Molemmat joukkueet löytyvät sarjan alakastista.

Kotijoukkue joutuu pärjäämään ilman Alan Tatea, Steven Caulkeria, Kerny Agustienia ja Craig Beattieta. WBA:lta puuttuvat Zoltan Gera ja Chris Brunt.

Valioliiga.comin veikkaus:

Molemmat joukkueet uskovat kurinalaiseen puolustuspelaamiseen ja maaleja tuskin kovin montaa nähdään. Swansealla on kuitenkin hyvä mahdollisuus saada ”se ensimmäinen” Valioliigansa historiassa. Tiukka ottelu joka tulee päättymään 1-1.

 

Wolves – QPR

Kotijoukkueella Steven Fletcherin tilanne on vielä auki, sillä hän kärsii lievästä nivusvammasta. Sylvan Ebanks-Blake on edelleen poissa ja hänet nähtäneen kentällä aikaisintaan kuun lopussa.

Queens Parkilla poissa ovat Kieron Dyer ja Heidar Helgusonin tilanne on vielä auki. Ensi pelinsä QPR:n riveissä viime kierroksella pelanneet Anton Ferninand ja Shaun Wright-Phillips varmistivat varmasti esityksillään avauskokoonpanon paikat itselleen myös susilaumaa vastaan.

Wolverhampton on aloittanut kauden todella vahvasti eikä QPR:n esityksissäkään ole ollut hävettävää. Queens Parkkilaiset ovatkin keränneet yksistään enemmän pisteitä kuin kaksi muuta nousijaa yhteensä. Uusilla hankinnoilla QPR näyttää jopa paperilla varteenotettavalta seuralta välttää koko putoamistaistelu.

Seurat kohtasivat viimeksi kaudella 08/09 Mestaruussarjassa, jolloin molemmat voittivat kotiottelunsa tuloksella 1-0. Korkeimmalla sarjatasolla seurat kohtasivat viimeksi vuonna 1984.

Vähämaalista ottelua voidaan povata tälläkin kertaa, sillä susilaumalla on allaan neljä ja QPR:llä vain yksi maali. Varsinkin Wolves on ollut vahva avauspuoliskolla, sillä se ei ole kertaakaan lähtenyt tappioasemasta toiseen erään.

Valioliiga.comin veikkaus:

Molemmat ovat aloittaneet kauden paremmin kuin brittilehdistö kauden alla veikkasi. Varsinkin Wolves on ollut todellinen piristysruiske sarjaan. QPR on ollut tiukoista otteluista huolimatta todella tehoton, joten ilman suurta muutosta tuohon ei voida voittoa odottaa. Wolves jatkaa komeaa kauden alkua ottamalla selvän 2-0 voiton.

Sunnuntai 18.9

Tottenham – Liverpool

Spurs miehistöstä poissa loukkaantumisten takia ovat näillä näkymin Steven Pienaar, Raniere Sandro, William Gallas ja Michael Dawson. Myöskään Rafael Van der Vaartia tuskin nähdään kentällä. Aaron Lennon saatetaan nähdä ainakin vaihtopenkillä.

Martin Kelly lienee pelikunnossa pienen loukkaantumisen jälkeen, mutta Liverpoolin miehistöstä puuttuvat edelleen Steven Gerrard ja Glen Johnson.

Pool kärsi kirvelevän kauden avaustappion Stoken vieraana viime kierroksella. Lukuisista paikoista huolimatta eivät punanutut saaneet palloa maaliin ja tästä suivaantuneena lienevätkin kovassa maalinnälässä Tottenhamin vieraina.

Tottenhamin kauden alku on ollut vaikea. Ensin peruttiin avausottelu Evertonia vastaan ja sitten vastaan asettuivat molemmat huippukunnossa olevat manchesterilaisseurat. Helpottava avausvoitto tuli viime kierrokselta, mutta Spurs joutuu heti uuteen testiin Poolia vastaan.

Tottenham lepuutti ykkösmiehiään viikolla pelatussa euro-ottelussa, joten Liverpoolin miehistö ei saa vastaansa ylikuormitettua vastustajaa. Emmanuel Adebayorin voi odottaa tuovan tarvittavaa tehoa Spursin kärkeen.

Valioliiga.comin veikkaus:

Tottenhamilla on kova näytönpaikka kotonaan, kun Pool saapuu vieraaksi. Strateginen veto manageri Rednkappilta lepuuttaa tärkeitä pelaajiaan viikon euro-ottelussa voi osoittautua arvokkaaksi ja kotivoittokaan ei olisi järisyttävä yllätys. Tästä huolimatta veikkaamme 2-2 tasapeliä ja erityisesti Suarezin palaamista maalintekijä tilastoihin.

Fulham – Manchester City

Fulhamin Aaron Hughesin ja Dickson Etuhun pelaaminen on epävarmaa pienien loukkaantumisten takia.

Cityltä poissa ovat Nigel De Jong ja mahdollisesti myös aivotärähdyksestä kärsivä James Milner. Mielenkiintoista on myös nähdä pääseekö doping-pannansa kärsinyt Kolo Toure kentälle.

Fulhamilla on vielä kauden avausvoitto ottamatta, kun taas Manchesterin siniset ovat otteillaan ilmoittautuneet vakavasti otettavaksi mestariehdokkaaksi. Fulham on iskenyt vasta kaksi maalia tällä kaudella, kun Cityllä häkkejä on tehtynä huikeat 15.

Manchesterilaisten kärkimiehet Edin Dzeko ja Sergio Aguero ovat olleet aivan pitelemättömiä kauden alussa. Ei olisi yllätys, jos toinen miehistä jatkaisi uskomatonta sarjaa tekemällä kaksi tai kolme maalia. Molempien samanaikainen onnistuminen tietäisi karmeita maalijuhlia Fulhamin kannalta. Villinä korttina penkillä on tietenkin viime kauden maalikuningas Carlos Tevez.

Valioliiga.comin veikkaus:

Fulham saa odottaa kauden avausvoittoaan vielä ainakin tämän ottelun verran. City on pitelemättömässä iskussa, vaikka ei olekaan Tottenhamia lukuun ottamatta vielä aivan todelliseen testiin joutunut. Lopputulos Citylle 0-4.

Sunderland – Stoke

Phillip Bardsley on pelikiellossa ja loukkaantumisten takia sivussa ovat Marcus Angeleri ja pitkäaikaissairas Fraizer Campbell. John O’Shean saattaa olla pelikuntoinen jälleen.

Stoken Jonathan Woodgaten ja Matthew Etheringtonin tilanteet ovat hieman auki, mutta todennäköisesti molemmat pystynevät pelaamaan. Kärkimiehistä sekä Fuller että Sidibe ovat akillesvammojen takia poissa.

Stokella on alla kova euro-ottelu, joten miehistöön saattaa tulla paljon muutoksia. Tämä parantaa kotijoukkueen tilannetta ja apuja todellakin kaivataan, sillä Stoke voitto kotonaan Liverpoolin viime kierroksella. Kotijoukkue Sunderland on edelleen ilman avausvoittoa ja kovin odotuksin kauteen lähtenyt seura onkin lähes pakkovoiton edessä.

Kotijoukkueen tilastot Stokea vastaan Stadium of Lightilla ovat vakuuttavat, sillä kertaakaan eivät Stoke Cityn miehet ole kaikkia pisteitä mukanaan vieneet. Sunderland saa silti tehdä täyden päivätyön ja löytää jostain tehoja Asamoah Gyanin lähdön jälkeen. Nuorilupaus Connor Wickham saanee nyt näytönpaikkansa.

Valioliiga.comin veikkaus:

Sunderland hakee vimmatusti kauden avausvoittoa ja Stoke on itseasiassa tähän kohtaan hyvä vastustaja Black Catsille. Raskas europeli ei voi olla näkymättä Stokelaisten pelissä ja miehistössä, joten kaikki mahdollisuudet kovan kotitilaston pitämiselle ovat olemassa. Sunderland voittaa 2-1.

Manchester United – Chelsea

ManU:lla ovat poissa puolustuksesta edelleen Vidic ja Rafael, keskikentältä Cleverly ja Gibson sekä kärjessä Danny Welbeck tuskin on vielä pelikykyinen.

Chelsealta poissa lienevät vain pitkäaikaissairas Essien ja pahan aivotärähdyksen saanut Drogba.

Molemmat seurat pelasivat menneellä viikolla Mestarien liigassa, mutta molemmat managerit lepuuttivat osaa ykkösmiehistään. Chelsealle tuloksena oli voitto ja Unitedille tasapeli. ManU:n maalilla loistavasti pelannut Andres Linegaard ei aloita, sillä sir Alex Ferguson on jo ehtinyt kertoa medialle de Gean jatkavan Valioliigassa maalinsuulla.

Manchesterilaisten vire on ollut alkukaudesta jopa vakuuttavampaa kuin heidän sunnuntaina kohtaamansa vastustajan viime kauden avaus. 18 maalia neljässä pelissä on täysin mykistyttävä startti. Jalkoihin on jäänyt niin Arsenal kuin Tottenhamkin.

Chelsean kauden avaus on ollut hyvä, mutta jäänyt täysin huomioitta manchesterilaisseurojen hurjan vireen takia. Kolmea voittoa ja tasapeli ovat taannee paikan näiden seurojen takana ja seitsemän maalia neljässä ottelussa on Boltonin ohella liigassa kolmanneksi eniten.

Viime kaudella United avasi väkevästi kotonaan ja Javier Hernandez teki heti ottelun alkuun maalin, joka sytytti kotiyleisön aivan käsittämättömään huutoon. Vastaavaa starttia tuskin lontoolaiset päästävät tapahtumaan tällä kertaa. Molemmat seurat muuten voittivat kotiottelunsa 2-1 viime kaudella. Tämän lisäksi United tiputti Chelsean Mestarien liigasta neljännesvälierissä 2-1 ja 0-1 voitoillaan.

Valioliiga.comin veikkaus:

Alkukaudesta povattiin haastavaa Unitedille, kun vastaan tulivat Arsenal, Tottenham ja Chelsea. Ensin punakone murskasi Arsenalin täysin 8-2 lukemin, sitten kaatui Tottenham puhtaasti 3-0 ja nyt vastassa on näistä kolmesta se todellinen mittari. Jotenkin tuntuu todella kaukaiselta uskoa lontoolaisten pysyvän hurjassa vireessä olevan Unitedin mukana. Rooney on iskenyt kaksi perättäistä hattutemppua ja tuskin jää maaleitta Old Traffordilla taaskaan. Unitedille voi veikata vahvaa 3-1 voittoa.