Lauantai 1.10.

Aston Villa – Wigan

Kotijoukkueelta ottelusta puuttuvat Carlos Cuellar, Chris Herd ja Eric Lichaj. Vierailijoilta sivussa ovat Antolin Alcaraz ja Hugo Rodallega. Steve Gohouri on pelikiellossa.

Aston Villa majoittuu sarjataulukon keskivaiheille ja se jatkaa edelleen tappioitta. Joukkueella on kuitenkin peräti viisi tasapeliä. Wigan sijoittuu odotetusti tilastoissa häntäpäähän. Se on kuitenkin vain kolmen pisteen päässä Aston Villasta.

Edellisessä ottelussa Villa kävi pelaamassa QPR:n vieraana 1-1 tasapelin ja Wigan puolestaan hävisi kotonaan Tottenhamille 1-2.

Valioliiga.comin veikkaus:

Kotijoukkueella riittää tulivoimaa hyökkäyksessä. Etenkin Darren Bentiltä odotetaan ratkaisuja. Vierasjoukkue Wigan on odotuksiin nähden pelannut kohtuullisesti. Se on kuitenkin materiaaliltaan selkeästi kotijoukkuetta heikompi. Villa voittaa ottelun parin maalin turvin.

Blackburn – Manchester City

Rovers joutuu tulemaan toimeen ilman kapteeni Ryan Nelseniä. Poissa ovat myös Scott Dann, Gael Givet ja Michel Salgado. Kotijoukkueen Martin Olsson on pelikiellossa. Man City on onnekas, sillä siltä poissa on vain kurinpitotoimena Carlos Tevez.

Manchester Cityn kausi on ollut erinomainen. Viikolla joukkue koki tosin ensimmäisen tappionsa Mestarien liigassa kivikovan Bayern Munchenin vieraana. Peli on kuitenkin hyvin uomissaan ja joukkue löytyy sarjataulukosta jaetulta kärkisijalta Man Unitedin kanssa. Blackburn on pelannut heikommin ja se löytyy sarjasta kolmanneksi viimeiseltä sijalta.

Valioliiga.comin veikkaus:

Blackburn saalisti viime kotiottelustaan arvokkaan päänahan kukistamalla kriisijoukkeu Arsenalin 4-3. Muuten joukkueella on mennyt erittäin heikosti. Manchester City on jyrännyt Valioliigassa, mutta ainoa pistemenetys sillä on tasapeli Fulhamin vieraana. Materiaalieroa on kuitenkin huimasti ja Roberto Mancinin miehistö tulee voittamaan ottelun runsasmaalisessa kamppailussa.

Manchester United – Norwich

Punaiset paholaiset joutuvat pärjäämään ilman Chris Smallingia, Nemanja Vidicia, Tom Cleverleyta ja Darron Gibsonia. Kanarianlinnut eivät saa otteluun James Vaughania, Zak Whitbreadia, Elliott Wardia, eikä Daniel Ayalaa.

Manchester United on ollut todella vakuuttava Valioliigassa ja joukkue löytyykin odotetusti sarjan piikkipaikalta. Viime aikoina peli on tosin ailahdellut ja joukkue pelasi viime viikonloppuna tasapelin Stoken vieraana. Lisäksi viikolla Mestarien liigassa tuli nöyryyttävä kotitasapeli sveitsiläistä Baselia vastaan. Norwich on puolestaan pelannut materiaaliinsa nähden erinomaisesti. Joukkue löytyy sarjataulukon keskikastin paremmalta puolelta kahdeksalla pisteellään.

Valioliiga.comin veikkaus:

Manchester Unitedilla oli pieniä kokoonpano-ongelmia viikolla. Hyökkäyksessä sekä Javier Hernandez että Wayne Rooney loistivat poissaolollaan loukkaantumisten takia. Nyt ainakin Wayne Rooney on tekemässä paluuta lyhyen poissaolon jälkeen. Ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä ja Man United haluaa varmasti pyyhkiä kasvonsa viikolla pelatun tasapelin takia. Norwichilla ei ole paineita, mutta joukkue jää suuremman jalkoihin. Lopputulos 5-0.

Sunderland – West Bromwich

David Meyler, Craig Gordon ja Fraizer Cambell puuttuvat kotijoukkueelta. WBA:lla poissa ovat Zoltan Gera ja Marc-Antoine Fortune.

Kesällä kovilla satsauksilla kauteen lähtenyt Sunderland on ollut toistaiseksi kova pettymys. Viidellä pisteellä joukkue ansaitsee paikkansa alemmasta keskikastista. Sen parmemin ei ole myöskään vierasjoukkue WBA:lla mennyt. Se majailee toiseksi viimeisenä Valioliigassa neljällä pisteellään.

Valioliiga.comin veikkaus:

Sunderlandilla on nyt mahdollista saada muutos heikosti alkaneeseen kauteen. Se hävisi Swansealle vieraissa tylyin 3-0 lukemin viime viikonloppuna ja nyt pelaajilla ja valmentaja Steve Brucella on näytön paikka. West Bromwich on Roy Hogdsonin alaisuudessa pelannut tuttua puolustusvoittoista peliä ja se alkaa kostautua tehottomuudella. Kotijoukkue voittaa ottelun 2-0.

 

Wolves – Newcastle

Wolvesilla poissa kokoonpanosta, Foley, Ebanks-Blake ja Zubar. Vierailevalla Magpiesilla sairastuvalla ovat Shola Ameobi, Smith, Williamson ja Vuckic .

Kotijoukkueen loistava kauden alku on kääntynyt jo kolmen ottelun mittaiseen tappioputkeen. Manageri Mick McCarthyllä alkaa olla kova paine kääntää kelkka takaisin positiiviseen liukuun, mutta vieraaksi saapuu ilman tappioita kautensa aloittanut Newcastle.

Selkeästi kauden alun kovin yllättäjä Magpies menetti kovia pelureita jopa skandaalien säestämänä, mutta niin vain seura on sarjassa neljäntenä.

Näiden seurojen neljästä viime kohtaamisesta kolme on päättynyt 1-1 tasapeliin ja yhden vei Newcastle nimiinsä. Tasapeli vaatisi susilaumalta selkeää kohennusta, sillä Newcastle tähyää kymmenettä peräkkäistä tappiotonta ottelua viime kauden loppu mukaan lukien.

Valioliiga.comin veikkaus:

Wolvesin hyvä startti sarjaan on kääntynyt jyrkkään laskuun ja asiaa ei varmasti helpota kovassa vedossa olevan Magpiesin vierailu. Newcastle on selkeästi näistä kahdesta vahvempi tällä hetkellä ja seura pidentäisi tappiotonta putkea pisimmäksi sitten vuoden 1997. Vierailijat ottavat selkeän 0-3 voiton.

Sunnuntai 2.10

Bolton – Chelsea

Kotijoukkueelta poissa ovat loukkaantuneina Alonso, Mears, Holden, Lee, Davis ja Ricketts sekä pelikieltojen takia Wheater ja Klasnic. Vierailijat pääsevät matkaan lähes ilman poissaoloja. Ainoastaan pitkäaikaisloukkaantunut Essien ja viime ottelussa ruman taklauksen takia kolmen ottelun pelikiellon saanut Torres ovat poissa.

Sarjan heikoiten avannut Bolton ei varmasti tahtoisi seuraavaksi vierailijaksi sarjakolmosta Chelseaa. Kotijoukkueella on paljon loukkaantumisia sekä kaksi tärkeää pelaajaa ovat pelikiellossa. Ei paras mahdollinen lähtökohta sarjan jumboksi valahtaneelle seuralle.

Chelsea on ollut viime vuodet vahva Boltonia vastaan eikä ole hävinnyt kertaakaan 15. peliin. Boltonin kauden avaus on seuran historian huonoin Valioliigassa. Edes pelituntumansa löytäneen Torresin poissaolo ei heikennä Chelsean vahvaa miehiestöä.

Valioliiga.comin veikkaus:

Boltonin alkukausi synkkenee entisestään, kun lontoolaiset hakevat täyden pistepotin Reebok Stadiumilta. Todennäköistä on, että Chelsea iskee vähintään kolme maalia ja Jussi Jääskeläisen taakse isketyt 16 maalia saavat suuren lisäyksen. Tulos 0-5.

Fulham – QPR

Fulhamilta poissa ovat Riise ja Davies. Queens Parkilta Dyer, Gabbidon ja Hulse ovat sairastuvalla sekä Traore kärsii yhden ottelun pelikieltoaan.

Lontoolaisten kohtaamiseen lähdetään mielenkiintoisista asemista: Fulhamilla ei ole voiton voittoa vielä tältä kaudelta ainoana Valioliigaseurana. QPR taasen on aloittanut kauden todella positiivisesti ja on sarjan keskivaiheilla.

Seurojen kohtaaminen on ensimmäinen kerta korkeimmalla sarjatasolla ja ilman Fulhamin komeaa euro-ottelu voittoa vierailijat olisivat voineet lähteä lievinä ennakkosuosikkeina otteluun. Nyt kuitenkin Martin Jolin miehistö näytti löytäneen yhteisen sävelen.

Queens Park Rangers on uusiutunut vahvasti kauden alla ja ensimmäisten kierrosten aikana. Tämä on näkynyt myös siinä, että seura on käyttänyt 21. eri pelaajaa kentällä kauden alun aikana. Tämä riittää sarjassaan jaetulle kärkipaikalle Valioliigassa.

Valioliiga.comin veikkaus:

Fulham näytti hyvältä kuluneella viikolla pelatessaan Odensea vastaan vieraissa. Jos hyvä vire jatkuu, voi kotijoukkue ottaa kauden avausvoittonsa. Tulos 2-1.

Swansea City – Stoke City

Joutsenpaidoilta loukkaantuneina ovat Agustien, Beattie, Caulker, Tate ja Bodde. Stokelta miehistöstä uupuvat Higginbotham, Jones ja Sidibe.

Vierasjoukkue on avannut kauden vahvasti ja sarjanousija Swansea ei varmasti pääse kotonaan helpolla. Stoke pelasi komean tasapelin viime kierroksella sarjakärki Manchester Unitedia vastaan ja voitti kuluneella viikolla eurokentillä Besiktasin.

Swansealla on komea kotisarja, sillä he eivät ole hävinneet kotona peliä 11. otteluun. Stoke ei myöskään ole ollut aktiivinen laukoja alkukaudesta ja vierastilaston laukaussarake näyttää liigan huonointa.

Valioliiga.comin veikkaus:

Stoken vahva alkukausi saa jatkoa ja he murtavat Swansean kotitaian. Sarjanousijan vaikea alkukausi saa jatkoa, kun Stoke hakee pisteet Liberty Stadiumilta 0-1 voitolla.

Tottenham – Arsenal

Spursilta puuttuu varmuudella Gallas, Dawson ja Huddlestone. Gunnersien listalta ovat varmasti poissa Koscielny, Diaby, Vermaelen ja Wilshere. Arsenal saattaa saada kokoonpanoonsa mukaan Walcottin, Gervinhon, Miquelin, Squillacin ja Djouroun. Kotijoukkeen toiveikkaina tapauksina voidaan pitää Kingiä ja Lennonia.

Ei varmasti tarvitse paljoakaan puhua vierasjoukkueen alkukaudesta. Mestarien liigassa Arsenal tosin on onnistunut hyvin, mutta Valioliigassa ei voida vielä puhua nousujohteisesta kunnosta vaikka voitto viime kierroksella tulikin.

Tottenham taasen nuiji vakuuttavasti Liverpoolin, mutta oli viime kierroksella vaikeuksissa Wigania vastaan. 1-2 vierasvoitto ei todellakaan vakuuttanut.

Arsenalin vieraskunto on todella karua luettavaa: yksi voitto 16. viime vierasottelusta kaikki sarjat mukaan lukien.

Spursin lainamies Adebayor teki aikoinaan Arsenalissa kahdeksan maalia yhdeksässä ottelussa Tottenhamia vastaan. Nyt mies on vastapuolella varmasti janoamassa vähintään samanlaista putkea Tottenhamin riveissä.

Valioliiga.comin veikkaus:

Tottenham ottaa kotonaan voiton, mutta se ei tule helpolla. Itseluottamustaan pikku hiljaa takaisin saanut Gunners pistää kovin vastaan. Kotijoukkue vie lukemin 3-1.