Englannin jalkapallon Valioliigan lontoolainen suurseura Arsenal järjesti maailmanlaajuisen kilpailun, jossa seuran fanit pääsivät kilvan suunnittelemaan ”banneria” eli suurta suorakaiteen muotoista kannatuslippua.

Voittajien bannerit pääsevät seuran kotistadion Emirates Stadiumille roikkumaan vähintään yhden ottelun ajaksi ja parhaat jopa koko kaudeksi.

Kilpailu on moniosainen ja nyt loppunut osio oli sen ensimmäinen. Kilpailuun on lähetetty jo yli 5 000 banneria ympäri maailman. Näistä 22 eniten kannatusta saanutta valittiin voittajiksi ja näkymään miljoonille ihmisille otteluiden aikana.

Kangasalalainen Maarit Virvalo osallistui kilpailuun huvin vuoksi, joskin ei täysin ilman tavoitteita. ”Ainahan on sellainen pieni toivonjyvä, että jos vaikka voittaakin”, Virvalo kertoo hymyillen. Hän sanoo unohtaneensa koko asian, eikä ollut edes seurannut fanien äänestyksen edistymistä.

Voitto tuli hänelle täytenä yllätyksenä, eikä kahden lapsen äiti tiennyt mitä ajatella suosikkiseuransa yhteydenotosta. ”En meinannut uskoa silmiäni, kun sain Arsenalilta sähköpostin. Luin ja tavasin sitä, soitin kaverille ja kiljuin vain puhelimeen onnesta. Välillä meinasi unohtua hengittäminen hyppiessä”, Maarit naurahtaa ja hymyilee leveästi.

Idea omaan banneriin tuli lontoolaisseuran suomalaiselta fanisivustolta, jossa tuotokseen päätynyt lausahdus osui hänellä silmään. ”Se lausahdus (We don’t need Batman. We have Robin.) kolahti minuun heti. Selvitin sen kirjoittaneelta nimimerkiltä, ettei kyseessä ollut hänen luomuksensa vaan samaa lausahdusta on käytetty eri seuran ja eri pelaajan yhteydessä aikaisemminkin”, Maarit selvittää.

Lausahduksessa viitataan seuran suurimpaan tähteen, hollantilaiseen Robin van Persieen, joka on tällä kaudella ottanut seuran kapteenin tehtävän hoitaakseen. ”Tiesin heti kilpailun huomattuani, että minun täytyy tehdä banneri juuri tuosta sloganista”, hän sanoo.

Sähköpostissa hänelle kerrottiin, että banneri oli tullut valituksi sekä fanien äänestämänä että itse seuran toimesta. ”Tämä on tosi iso juttu. Seuralla on lähes kahdeksan miljoonaa fania Facebookissa, jossa kilpailu julkaistiin”, Maarit innostuu jälleen.

Viisi tuntia voittajien julkaisun jälkeen oli toissa kaudella vasta jalkapallofaniksi ryhtyneen Maaritin logoon tullut jo satoja tykkäyksiä ja kommentteja Facebookissa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta suinkaan, kun kangasalalainen herättää kiinnostusta ja kuhinaa Suomen Valioliigafanien keskuudessa. Hän on kirjoittanut kesästä lähtien suomalaisten fanien Valioliiga.com –sivustolla omintakeisia otteluraportteja ja muita kirjoituksia nimimerkillä Tykkinainen. Julkaisut ovat saaneet suuren huomion ja ovatkin yksiä luetuimpia kirjoituksia koko sivustolla.

Banneri tullaan näkemään ainakin marraskuun viidentenä päivänä Emirates Stadiumille, kun Arsenal pelaa kotipelinsä West Bromia vastaan.

Bannerin löydät Arsenalin Facebook-sivulta.