Valioliigan kierros numero 30 on ollut yllätyksiä täynnä.

Tänään Stoke oli lähellä voittoa Manchester Citystä, mutta Yaya Touren puolustajasta kimmoneen tasoituksen ansiosta Britannia Stadiumilla päädyttiin pistejakoon.

Ottelun jälkeen nähtiin suorastaan lapsellista käytöstä Cityn manageri Roberto Mancinilta, kun hän ei suostunut kättelemään Stoken manageri Tony Pulisia.

Mancini kieltäytyi myös tulemasta lehdistön eteen. Seuraa edustanut David Platt totesi, että italialaismangeri on liian tuohtunut tullakseen antamaan lausuntoja.

Mancinin tuohtumus johtui sekä menetetyistä pisteistä että Stoken pelitavasta. Hänen mielestään Stoke pelasti todella rumaa peliä, ja jopa tarkoituksellisesti yritti loukata hänen pelaajiaan. Tämä ei kyllä Valioliiga.comin kisastudioon ottelusta välittynyt, joten ilmeisesti Manchester Unitedin sir Alex Ferguson on ottanut niskalenkin psykogolisessa pelissä kilpailijastaan.

Tottenham ei onnistunut useista hyvistä paikoista huolimatta ottamaan ensimmäistä voittoaan Chelsean vieraana sitten 1990-vuoden.

Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, joka kelpasi loistavasti 3-0 voiton Aston Villasta ottaneen Arsenalin suunnitelmiin. Gunners on nyt kolmen pisteen etumatkalla Tottenhamista kamppailussa kolmannesta sijasta, ja Chelsea on jo jäänyt kahdeksan pisteen päähän.

Putoamiskamppailussa nähtiin jo jonkin asteisia romahduksia, kun Wolves hävisi 2-1 Norwichille. Näin susilauma on nyt sarjan jumbona neljän pisteen päässä Boltonista, joka pitää tärkeää neljänneksi viimeistä sijaa sarjassa.

Wigan nosti toivoa sarjassa pysymisestä voittamalla Liverpoolin Anfieldillä 1-2. Samalla Sunderland nousi vain kahden pisteen päähän Poolista voittamalla QPR:n kotonaan 3-1. Samalla pistemäärällä niskaan hengittää Everton, joka otti 0-2 voiton Swanseasta.

Tässä päivän kaikki tulokset:

Stoke – Man City 1-1
Arsenal – Aston Villa 3-0
Bolton – Blackburn 2-1
Liverpool – Wigan 1-2
Norwich – Wolves 2-1
Sunderland – QPR 3-1
Swansea – Everton 0-2
Chelsea – Tottenham 0-0