Chelsea otti 2-1 kotivoiton putoamistaistelussa syvällä olevaa Wigania vastaan.

Voitto ei olisi irronnut ilman tuomareiden suosiollista avustusta ottelussa, sillä 1-0 maalissa sekä maalintekijä Branislav Ivanovic että kaksi muuta Chelsean pelaajaa olivat paitsiossa. Wiganin pelaajat protestoivat voimakkaasti tilanteen jälkeen, sillä paitsiotilanne oli erittäin selkeä.

Wigan kuitenkin nousi kahdeksan minuuttia ennen loppua tasoihin Mohamed Diamén maalilla, mutta tämä ei riittänyt. Toisella yliaikaminuutilla Fernando Torres laukoi pallon tolppaan, josta se kimposi suoraan Juan Matalle. Espanjalainen viimeisteli loppulukemat 2-1.

Wigan taisteli upeasti lontoolaisia vastaan ja hallitsi ajoittain ottelua luoden vaarallisia paikkoja. Tappion myötä seuran tilanne näyttää todella synkältä, sillä seura on jumittunut sarjan toiseksi viimeiseksi ja ensi kierroksella se joutuu matkaamaan Old Traffordille Manchester Unitedin vieraaksi.

Päivän muissa otteluissa kaikki putoamistaistelussa olevat seurat hävisivät oman ottelunsa, joten asetelmat pysyvät ennallaan. Viivan yläpuolella olevat QPR ja Bolton ovat pelanneet viivan alapuolisia joukkueita yhden ottelun vähemmän.

Sarjan kolmannesta paikasta taisteleva Tottenham kärsi jälleen pistemenetyksen, kun se jäi Sunderlandin vieraana maalittomaan tasapeliin. Arsenalilla on näin ollen mahdollisuus ottaa kahden pisteen kaula voittaessaan huomenna Manchester Cityn.

Myös Liverpool jäi tasapeliin Aston Villaa vastaan. Serua oli lähellä jopa tappiota, mutta Luis Suarez onnistui ottelun lopussa tasoituksessa. Pool oli hävinnyt viisi aikaisemmasta kuudesta ottelustaan.

Tässä päivän kaikki tulokset:

Stoke – Wolves 2-1
Bolton – Fulham 0-3
Chelsea – Wigan 2-1
Liverpool – Aston Villa 1-1
Norwich – Everton 2-2
West Brom – Blackburn 3-0
Sunderland – Tottenham 0-0