Viikonloppuna nähtiin vauhdikkaita Valioliiga- ja Cupotteluita, mutta myös viime aikojen suosikkipuheenaihe tuomaripeli puhututtaa jälleen.

Valioliigassa sarjakärki pysyi muuttumattomana, kun molemmat manchesterilaisjoukkueet hoitivat oman tonttinsa näytöstyyliin.

Näytöstyyli -termi sopinee myös Manchester Untedin Ashley Youngin viime aikaisiin otteisiin, sillä mies heittäytyi vähintäänkin näyttävällä tavalla ottelussa Aston Villaa vastaan aiheuttaen jo kahdeksannen rangaistuspotkun Unitedille tällä kaudella.

Tilanne itsessään kyllä oli rangaistuspotkun arvoinen, mutta Youngin lisäämät kaksi ja puoli volttia kuudella kierteellä maalaavat kyllä miehen imagoa ikävään suuntaan.

Myös United manageri sir Alex Ferguson kritisoi laiturinsa teatraalisuutta toteamalla, että mies tekee hallaa itselleen heittäytymisillään.

Manchester Cityn Carlos Tevez kunnostautui tekemällä hattutempun Norwichia vastaan. Viiden kuukauden ”omalta lomaltaan” palannut argentinalainen näyttää päässeen kovaan kuntoon, ja pitää yllä Manchesterin sinisten toivoa mestaruudesta.

Putoamistaistelussa tilanne alkaa olla Wolvesin ja Blackburnin osalta epätoivoinen. Susilauma on käytännössä lähes varma putoaja, mutta myös Blackburnin tilanne näyttää erittäin heikolta.

Rovers on toiseksi viimeisenä kolmen pisteen päässä putoamisrajan yläpuolella olevasta Wiganista. Edellä Bolton on pelannut kaksi ja Wigan yhden ottelun vähemmän.

Tällä kierroksella varmistui myös se, että ainakin kaksi sarjanousijaa pystyy säilyttämään paikkansa Valioliigassa. Norwich ja Swansea ovat nyt viimeistään molemmat varmistaneet säilymisensä.

Kierroksia on enää niin vähän jäljellä, että etukäteen heikoimmiksi sarjanousijoiksi povatut joukkueet voivat pelata loppukauden vapautuneesti. QPR:n osalta tilanne on vielä täysin auki.

Tässä kaikki viikonlopun tulokset:
Man United – Aston Villa 4-0
Sunderland – Wolves 0-0
Swansea – Blackburn 3-0
West Brom – QPR 1-0
Norwich – Man City 1-6

FA Cupissa ratkottiin finaalipaikat paikalliskamppailujen kuumassa tunnelmassa.

Liverpoolilaisten kohtaamisessa tällä kaudella sarjassa niskanpäällä oleva Everton siirtyi ensin 0-1 johtoon, mutta Liverpool nousi takaa ohi. Voittomaalin iski viime aikoina piristymään päin ollut Andy Carroll.

Toisessa välierässä lontoolaiset ottivat yhteen ottelussa, josta riittää spekuloitavaa vielä pitkään.

Lopputulos oli kuitenkin lukemien valossa selvääkin selvempi 1-5 Chelsealle.

Ottelun voittomaali jättää kuitenkin paljon jossiteltavaa, sillä Juan Matan laukoma pallo ei todellisuudessa ylittänyt maaliviivaa.

Ottelun erotuomari Martin Atkinson kuitenkin antoi tilanteesta Chelsealle 0-2 maalin, joka jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Spurs nousi vielä taistelemaan Gareth Balen 1-2 maalilla, mutta joukkue avasi peliään liikaa, ja Chelsea rokotti lopussa hurjalla tavalla.

Tässä vielä FA Cupin välierien tulokset:
Tottenham – Chelsea 1-5
Liverpool – Everton 2-1