Huimaan vireeseen yltynyt Wiganin joukkue voitti eilen kahdella ottelun alun salamamaalilla Arsenalin Emirates Stadiumilla.

Wigan on ottanut neljä voittoa viimeisestä viidestä ottelusta, ja se ainut häviökin tuli Chelsealle kahdella paitsiomaalilla.

Voittojen tiellä ovat kaatuneet muun muassa Liverpool ja sarjakärki Manchester United.

Roberto Martínezin poppoon loppukauden ohjelma oli putoamistaisteluun ajautuneista seuroista haastavin, mutta Wigan on näyttänyt viime aikoina seuralta, jonka tulisi taistella pikemminkin europelipaikoista.

Arsenal lähti otteluun täysin takki auki, ja se näkyi tulostaululla. Franco Di Santo (7 min) ja Jordi Gomez (8 min) iskivät maalit mieheen jo ennen kuin peliä oli pelattu edes kymmentä minuuttia.

Varsinkin toista maalia edeltänyt tilanne näytti todella huolestuttavalta: Wigan lähti omalta alueeltaan vastahyökkäykseen, mutta Arsenalin hyökkääjät sekä keskikenttäpelaajat eivät vaivautuneet juoksemaan alas. Pitkän tovin puolustusalueella olivat vain Arsenalin puolustajat.

Itse maalikin syntyi uskomattoman Gunners löysäilyn tuloksena, jossa maalivahti Wojciech Szczesnyä myöten kaikki näyttivät löysäilevän.

Wiganin maalivahti Ali Al-Habsi esitti useita huikeita paraatipelastuksia ottelun aikana, mutta toisella puoliajalla se oli johtoasemassa pelannut Wigan, joka oli lähempänä maalia.

Kuin kruunuksi kakun päälle Robin van Persie (Arsenalin kapteeni) ei suostunut kättelemään kunnolla Wiganin kapteeni Gary Caldwellia. Tästä syntyi vielä ottelun loputtua pieni nahina.

Tässä linkki tilanteeseen (kunnes se tietenkin jossain vaiheessa poistetaan Youtubesta…):

Arsenal on viisi pistettä edellä ottelun vähemmän pelanneita Tottenhamia ja Newcastlea.

Wigan puolestaan on enää pisteen päässä Aston Villasta, joka on ottelun vähemmän pelanneena sarjassa sijalla 15.