Newcastle ja Tottenham ottivat eilen molemmat otteluistaan vierasvoitot. Tämä tiivisti taistelua sarjan kolmannesta ja neljännestä paikasta.

Newcastle ylsi upeasti 0-2 vierasvoittoon Chelsean kotiluolassa. Molemmista maaleista vastasti kukapas muukaan kuin Papiss Cisse.

Molemmat maalit olivat upeita suorituksia senegalilaiskärjeltä.

Ensimmäisessä maalissa Cisse nosti pallon ilmaan ensimmäisellä kosketuksella 16-alueen rajoilta, ja toisella laukoi volleystä pallon ylänurkkaan.

Ottelun yliajalla tullut toinen maali oli yksi kauden upeimmista. Vaarattomalta näyttänyt tilanne lähellä sivurajaa muuttuikin käsittämättömäksi maaliksi, kun Cisse laukoi pienestä vastapallosta pallon ulkosyrjällä maalin takanurkkaan ohi hölmistyneen Petr Cechin.

Cissellä on kasassa nyt 13. maalia 12. ottelussa.

Ottelussa loukkaantui ikävän näköisesti Cheick Tiote, joka törmäsi ilmassa Chelsean Mikelin kanssa. Harakoissa 50:ttä otteluaan pelannut Tiote sai kentällä lisähappea ja pitkän hoidon jälkeen hänet kannettiin niskatuen kera ulos areenalta.

Chelsean toiveet Mestarien liigan paikasta ensikaudeksi lepäävät nyt täysin tämän vuotisen finaalin varassa, sillä eroa on jo neljä pistettä edes neljänteen ja viidenteen paikkaan.

Tottenham otti 1-4 vierasvoiton sarjapaikasta taistelevan Boltonin kustannuksella.

Ottelun arkkitehtinä hääri Emmanuel Adebayor, joka iski kaksi maalia.

Ottelun alussa yleisö hullaantui, kun Fabrice Muamba saapui ensimmäistä kertaa katsomaan ottelua paikanpäälle sydänkohtauksensa jälkeen.

Symbolista tilanteessa oli se, että FA Cupin ottelu oli juuri Tottenhamia vastaan maaliskuussa, kun Muamban sydän pysähtyi yli 70. minuutiksi.

Tottenham piti voitollaan kiinni sarjan neljännestä paikasta paremman maalineron turvin Newcastleen nähden.

Bolton sen sijaan pysyy ensimmäisellä putoajan paikalla heikomman maalieron takia. Edessä on samoissa pisteissä majaileva QPR.