Espanjan maajoukkueen päävalmentaja Vicente del Bosque julkisti joukkueen, jolla hallitseva Euroopan ja maailmanmestari lähtee puolustamaan titteliään.

Joukkue on melko odotettu. Muutama yllätyskin kuitenkin mahtuu joukkoon. Esimerkiksi vahvan kauden Valenciassa pelannut Roberto Soldado ei mahtunut lopulliseen ryhmään. Aiemmin Soldadoa veikkailtiin jopa joukkueen ykköskärjeksi David Villan loukkaantumisen myötä.

Soldadon lisäksi Adrian Lopez jäi joukkueen ulkopuolelle. Lopez viimeisteli maajoukkueuransa ensimmäisen maalin eilisessä ottelussa Serbiaa vastaan.

Toisaalta Fernando Torres ja Pedro saivat paikan joukkueesta, vaikka kummallakin on alla vaikea ja enemmän tai vähemmän epäonnistunut kausi. Pedron valintaan saattoi vaikuttaa miehen kahden maalin ilta Athletic Bilbaoa vastaan Espanjan cupin finaalissa.

Puolustuspäässä Atletico Madridin Juanfran ja Real Madridin Raul Albiol pääsivät mukaan joukkueeseen, osittain Carles Puyolin ja Andoni Iraolan loukkaantumisten myötä.

Keskikenttäpelaajista Del Bosque valitsi mukaan mm. Cesc Fabregasin. Fabregasin loppukausi oli pettymys, minkä lisäksi mies on tällä hetkellä loukkaantunut. Hänen odotetaan toipuvan ennen turnauksen alkua.

Maalivahdeista Manchester Unitedin David de Geaa ei valittu. Espanjan kivikovan maalivahtikolmikon muodostavat Iker Casillas, Victor Valdes ja Pepe Reina.

Espanjan joukkue kisoihin: Casillas, Valdes, Reina; Alba, Albiol, Arbeloa, Ramos, Juanfran, Pique, Martinez; Xavi, Iniesta, Busquets, Fabregas, Alonso, Silva, Cazorla, Navas, Mata; Llorente, Torres, Negredo, Pedro.