Ruotsin selviytyminen alkulohkostoa jatkoon vaikeutui eilen todella paljon. Etukäteen heikoimmaksi joukkueeksi lohkossa veikattu Ukraina otti komean 2-1 voiton ja näytti muutenkin vahvemmalta joukkueelta.

Ruotsi avasi maalinteon Zlatan Ibrahimovichin maalilla 52. minuutilla. Maali aiheutti pientä kitinää ukrainalaisten puolelta, sillä heidän pelaajansa ehti maata pitkään maassa, eivätkä ruotsalaiset tai tuomari katkaisseet peliä.

Sitten alkoi Andrei Shevchenko -show. 35-vuotias konkarihyökkääjä näytti miksi hän on aikoinaan ollut yksi maailman parhaista. Hän tarvitsi kuusi minuuttia kahteen maaliin ja yleisö oli haltioissaan. Maalit olivat entiselle Chelseapelurille maajoukkueessa numerot 47. ja 48.

Ruotsin valmentaja Erik Hamren haukkui ottelun jälkeen omiensa esitystä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla pelkurimaiseksi. Lähinnä Ibrahimovic pystyi hätyyttelemään hyvin Ukrainan maalilla pelannutta Andrei Pyatovia.

Ukraina siirtyi voitollaan lohkon kärkeen Englannin ja Ranskan pelattua tasan.