Fifan presidentti Sepp Blatter on antanut vahvoja lausuntoja Englanti – Ukraina -ottelun jälkeen siitä, että maalilinjoille asennettavat kamerat eivät ole enää vain vaihtoehto vaan ne ovat jo pakkohankintoja.

Ukrainan Marko Devicin veto kävi maalissa, mutta yksikään ottelun tuomareista ei huomannut tilannetta. ”Kentällä on viisi tuomaria ja pallo käy 50 senttiä maalin sisällä. Mihin tarvitsemme viittä tuomaria?”, totesi ottelun jälkeen Ukrainan valmentaja Oleh Blokhin.

Blatter oli jo kameroiden kannalla Maailmanmestaruuskisojen aikaan 2010, kun Frank Lampardin selvä maali jäi erotuomareilta huomaamatta pudotuspelivaiheessa. Ainoana esteenä tälle tekniselle kehitykselle lajissa seisoo Uefan presidentti Michel Platini, jonka mielestä paras ratkaisu on seisottaa avustavia erotuomareita päätyrajalla.