Tsekki ja Portugali kohtasivat ensimmäisessä puolivälierässä eilen illalla. Ottelusta tuli juuri niin tiukka kuin ennakkoon saattoi odottaakkin.

Ensimmäinen puoliaika oli maaliton, joskin Cristiano Ronaldo väläytteli osaamistaan useaan otteeseen osuen kertaalleen tolppaan komealla kääntöpotkulla. Portugali sai ikäviä uutisia, kun Hélder Postiga loukkaantui juuri ennen puoliaikaa.

Toinen puoliaika alkoi selkeästi pirteemmän joukkueen eli Portugalin painostuksella. Ronaldo laukoi pallon taas tolppaan – tällä kertaa vapaapotkusta. Vastustamaton veto painui Petr Cechin ulottumattomiin, mutta tolppaa lähemmäksi maalia ei tälläkään kertaa päästy.

11. minuuttia ennen täyttä aikaa Portugali sai ansaitun maalinsa, kun Ronaldo puski pallon komeasti ohi Cechin. Välierissä vastaan tulee lauantaina kohtaavat Espanja tai Ranska.