Espanja teki sen mitä siltä odotettikinkin: otti voiton Ranskasta. Sen enempää ei jälkipolville pelistä sitten jäänytkään kerrottavaa. Toki avausmaali oli komea, kun Xabi Alonso puski pallon ensimmäisellä puoliajalla Ranskan verkkoon. Sama mies viimeisteli loppulukemat toisella puoliajalla rangaistuspotkusta.

Espanja aloitti maalinsa jälkeen tutun pyörityksen ja piti palloa läpi ottelun. Todellisia maalipaikkoja syntyi vähän ja pelin tempi pysyi maltillisena. Toisaalta Espanja teki juuri sen, mitä sen pitikin. Jatkopaikka ja seuraava ottelu Portugalia vastaan välierissä.

Espanjaa voidaan pitää viimeistään nyt ehkä sinä suurimpana mestarisuosikkina, sillä niin paljon Ranska hävisi ottelussa pelillisesti espanjalaisille. Portugalilla tulee olemaan täysi työ, jos mielivät jatkoon ensi viikolla.