Boltonin keskikenttä pelaaja Fabrice Muamba joutuu lopettamaan uransa viime vuonna saatuun sairaskohtaukseen. Kesken ottelun pysähtynyt sydän ehti olla toimimatta peräti 78-minuuttia ennen kuin se saatiin jälleen toimimaan.

Häntä hoitaneet lääkärit ovat neuvoneet 24-vuotiasta lopettamaan ammattiurheilun, jotta vastaava ei toistuisi uudestaan. Muamba on käynyt tapaamassa erikoislääkäreitä Englannissa sekä muualla Euroopassa, eivätkä he suosittele miestä jatkamaan uraansa.

Lopullinen niitti tuli, kun Muamba matkusti Belgiaan tapaamaan alan erikoislääkäreitä: ”Uutiset eivät olleet tietenkään mitä toivoin niiden olevan ja se tarkoittaa sitä, että ilmoitan nyt lopettavani uran ammattijalkapalloilijana. Jalkapallo on ollut elämäni teini-iästä lähtien ja antanut minulle niin paljon mahdollisuuksia. Samalla, kun tämä on surullista, minulla on paljon asioita joista olen kiitollinen.

Boltonin puheenjohtaja Phil Gartside ja manageri Owen Coyle molemmat antoivat lämpimät lausunnot Muamballe ilmoituksen jälkeen: ”Se, että Fabrice on tällä kanssamme, on todella uskomattoman upeaa ja olemme kaikki todella kiitollisia siitä. Olemme erittäin pettyneitä, ettei hän pysty enää pelaamaan, mutta ammattilaisten neuvoja on noudatettava”, toteaa Gartside.