Newcastle joutui tyytymään 1-1 -tasapeliin kreikkalaisen Atromitosin vieraana Eurooppa-liigan viimeisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa. Ryan Taylor pelasti Magpiesin vapaapotkullaan.

Newcastle lähti otteluun kakkoskokoonpanollaan. Peräti kahdeksan miestä vaihtui viime viikonlopun Tottenham-ottelun avauksesta.

Ensimmäinen paikka syntyi 20 minuutin pelin jälkeen, kun kreikkalaisten maalivahti Charles Itandje sähläsi keskityspallon kanssa. Puolustus sai kuitenkin siivottua tilanteen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin 20-vuotias saksalainen Denis Epstein vei kotijoukkueen johtoon Nikola Beljicin läpisyötöstä.

Puolustaja Taylor toi Newcastlen tasoihin ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Dan Gosling kaadettiin rangaistusalueen rajalla, eikä Taylor epäonnistunut vapaapotkusta.

Toisen puoliajan parhaat paikat siunaantuivat Newcastlelle. Itandje torjui erinomaisesti Gabriel Obertanin yrityksen. Toisaalta kreikkalaisvahdilla oli myös toisella puoliskolla onglmia keskityspallojen kanssa.

Ottelun loppuhetkillä tehtiin historiaa, kun Adam Campbell tuli vaihdosta Papiss Cissén tilalle. 17-vuotiaasta Campbellista tuli seuran nuorin europeleissä esiintynyt pelaaja.