Suomalainen Sofanatics tarjosi kolmen vuoden ajan urheilufaneilla mahdollisuuden seurata ja fanittaa yhdessä verkon välityksellä. Kova ponnistus maailmalle näytti jo onnistuvan, kun muun muassa useat jalkapallon suurseurat ottivat palvelun omakseen ja levittivät sitä omille faneilleen. Aika ei kuitenkaan riittänyt ja Sofanaticsin perustajat ilmoittivat menneellä viikolla sulkevansa palvelun (http://sofanatics.posterous.com/sofanatics-is-shutting-down).

Tänään Sofanaticsin uskolliset fanit ympäri maailmaa ovat aloittaneet vastarinnan ja ryhtyneet auttamaan sulkeutuvaa palvelua. Alle vuorokausi sitten perustettiin Facebookiin suljettu ryhmä, jossa muun muassa jaetaan valmiita sähköpostipohjia lähetettäväksi eri uutismedioille, seuroille ja vaikuttajille, jotta tarvittavaa kassavirtaa yrityksen jatkamiselle löydettäisiin. Vastikään fanit perustivat myös julkisen ryhmän kaikille talkoisiin osallistuville.

Sofanaticsista kasvoi muutamassa vuodessa kymmenien tuhansien fanien ympäri maailmaa päivittäin käyttämäksi palveluksi, jossa otteluiden aikana huudettiin omien puolesta, verkostoiduttiin kannattajatoverien kanssa ja ilmaistiin tunteita niin voittojen kuin tappioidenkin aikana.

Seuraavat lainaukset pettyneiltä käyttäjiltä varmasti kertovat enemmän kuin mitkään sepostukset:

if Sofanatics was a club, I’d go every day to the stadium just to say i went. And every Saturday, I’d go to the home matches and scream until my lungs were gone. (well perhaps i did that anyway on there)

We are a group of football fans, who support a variety of teams around the world, and who have enjoyed being able to gather in the wonderful virtual stadium called Sofanatics! We are uniting to SAVE THE STADIUM so that football fans like us may discover the sheer joy of real-time interaction with those who share our passion for the sport we love.

We all owe a lot to sofanatics, if it wasn’t for the stadium none of us would have met some great people and have good banter between us, so let’s show our support and help get sofanatics back up and running :)

Myös eri seurojen kannattajat ovat lähettäneet omia viestejään Sofanaticsin omalle Facebook-sivulle, joissa he pahoittelevat tilannetta. Ei sentään ihan Roviotason hysteriaa, mutta silti käyttäjien viesteistä välittyy kuinka suuren panoksen Sofanatics ehti antaa faneille. Suosittelemme lukaisemaan!

Me Valioliiga.comin toimituksessa toivomme vilpittömästi tämän ryhmän onnistuvan tekosissaan ja Sofanaticsin palaavan entistä ehompana. Suomalaiset perustajat Toni Laturi ja Sami Kuusela ovat toimineet viimeisen kolmen vuoden ajan tiimeineen fanien asialla ja saaneet suurta suosiota kehittämällä palvelun, joka on tuonut kisastudiot ja muut kannattajat jokaisen kotiin.

Kiitämme omasta puolesta mahdollisuudestamme hyödyntää menneinä vuosina palvelua ja toivomme paljon onnea jatkoon. Seuraamme täällä mielenkiinnolla onnistuuko kansainvälinen fanien pelastusliike tehtävässään.