Luis SuarezLiverpool voitti FA Cupin kolmannella kierroksella neljä sarjaporrasta alempana pelaavan Mansfieldin. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 1-2, mutta liverpoolilaisten toinen maali on hiertänyt sekä Mansfieldin riveissä että usean jalkapallovaikuttajan kommenteissa. Luis Suarez pysäytti pallon tahattomasti kädellään, kun se kimposi Mansfieldin maalivahdista häntä kohti. Tämän jälkeen urugualaisella oli helppo työ viimeistellä pallo tyhjään maaliin.

Tilanteesta ja tuomiosta tekee hyvin erikoisen kaksi seikkaa:

1) Kaikkien pelaajien reaktiot tilanteessa. Suarez itse potkaisee pallon maaliin tavalla, joka kuvastaa ettei hän itsekään uskonut tilanteen menevän ohi tuomareilta. Koko Mansfieldin joukkue säntää tilanteessa tuomareita kohti protestoimaan maalia. Liverpoolin muut pelaajat eivät ala tuulettamaan maalia, vaan esimerkiksi syötön antanut Stewart Downing katsoo välittömästi vain maahan pettyneenä odottaen selkeästi tuomarin vihellystä ja maalin hylkäämistä. Hän myös ihmetteli tilanteen jälkeen miten tuomarit pystyivät edes olemaan näkemättä niin selkeää käsivirhettä.

2) Tuomarit perustelivat ilmiselvän käsivirheen viheltämättä jättämistä sillä, että Suarez ei yrittänyt pelata tahallaan palloa kädellään. Tahaton tai ei, vaikutti kropasta täysin irrallaan ollut käsi tilanteeseen dramaattisella tavalla. Ilman ilmassa heilunutta kättä ei maalia olisi syntynyt.

Mansfieldin johtaja Carolyn Radford on ollut raivoissaan pelin jälkeen, kun alasarjajoukkueelta ”varastettiin” uusinta-ottelu räikeän virheen takia. Myös joukkueen manageri Paul Cox on antanut useita närkästyneitä lausuntoja, mutta toteaapa hän myös seuraavaa: ”Jos vastaava olisi sattunut meille, olisin tietenkin hyväksynyt maalin. En voi olla niin kaksinaamainen tilanteesta”.

Liverpoolin manageri Brendan Rodgers on kommentoinut asiaa minimalistisesti. Hän on vain todennut, ettei tuomio ja päätös ollut heidän käsissään. Itse ottelussa hän kysyi tilanteen tuoksinnassa neljänneltä erotuomarilta oliko tilanne käsi: ”Hän vastasi, että oli, mutta tuomaristo päätti ettei se ollut tarkoituksellinen”.

Tästä voitte itse vielä arvioida tilanteen.