KatujalkapalloEuroopan jalkapalloliiton presidentti Michel Platini kertoi ranskalaiselle radiokanava RTL:lle, mitkä hän näkee jalkapallon tulevaisuuden suurimpina uhkina.

”Rasismi ja väkivalta vaikuttavat pelin lisäksi yleisöön. Mutta suurin ongelma on mielestäni ottelutulosten järjestäminen”, Platini sanoi.

”Jos me näemme huomenna ottelun, jonka lopputuloksen tiedämme ennen peliä, jalkapallo on kuollut.”

Platini puhui myös rasismista, Qatarin MM-kisoista ja maaliviivateknologiasta.

Hän kehui AC Milanin päätöstä kävellä kentältä pukusuojaan Pro Patriaa vastaan pelatussa ottelussa rasististen huutojen takia. Vielä viime kesänä Platini varoitti, että pelaaja, joka jättää oma-aloitteisesti kentän EM-kisoissa, tulee saamaan varoituksen.

Platinin mukaan jatkossa ottelu keskeytetään minuutiksi, jos katsomosta kuuluu rasistisia huutoja. Seuraavasta huudosta peli keskeytetään kahdeksi minuutiksi ja kolmannen jälkeen tuomarilla on oikeus keskeyttää ottelu kokonaan.

Vuoden 2022 MM-kisat pelataan Qatarissa, jossa lämpötila noussee ongelmaksi kesällä. Platini sanoi haastattelussa, että hän tekee kaikkensa, jotta turnaus siirrettäisiin kesältä talvelle.

Vaikka kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on taipumassa maaliviivateknologian kannalle, Platinin mielipide on yhä teknologiaa vastaan.

”Se maksaa omaisuuden. 50 miljoonaa euroa viidessä vuodessa”, Platini sanoi.

Hän haluaisi käyttää rahat mieluummin köyhien maiden jalkapallon tukemiseen.