qprQueens Park Rangersin kausi on ollut yhtä suurta murhenäytelmää. QPR törsäsi ennen kauden alkua rahaa lukuisiin uusiin hankintoihin. Pelaajasiirrot rahoitti seuran uudehko omistaja Tony Fernandes. Seurajohdon toivomaa menestystä rahalla ei ole saanut.

30 ottelun jälkeen QPR makaa sarjataulukossa pahnan pohjimmaisena. Joukkue on onnistunut voittamaan vasta neljä ottelua. Yhteensä sillä on pisteitä 23. Tällä hetkellä putoamisviiva on seitsemän pisteen päässä.

Fernandesia ei hirvitä seuran talouslukujen punaiset lukemat. Ei, vaikka Mestaruussarjaan putoaminen vähentäisi tuloja entisestään.

”Jos putoaisimme, meidän pitäisi vain nousta takaisin ylös. Olen ollut mukana ilmailubisneksessä, jossa meidän on pitänyt selviytyä Sarsista, lintuinfluenssasta, maanjäristyksistä ja öljykriisistä. Joten putoaminen olisi vain yksi asia lisää”, Fernandes sanoi BBC:lle.

”Me olemme ihan samanlainen seura, kuin kaikki muutkin. Meidän piti rakentaa kokonaan uusi joukkue. Kukaan, joka lähti QPR:stä, ei pelaa enää Valioliigassa.”

Brittien yleisradioyhtiö kertoo, että Ärrien palkkamenot tuplaantuivat viime kaudesta lukemaan 56 miljoonaa puntaa. Seura teki tappiota viime tilikaudella 22,6 miljoonaa, ja velkataakka kasvoi 57 prosenttia 90:een miljoonaan.

Vaikka QPR ei täytä tällä hetkellä taloudellisen reilun pelin ehtoja, sillä ei ole hätää niin kauan, kuin Fernandesin lompakko pysyy auki. Jos malesialaisliikemies kyllästyy leluunsa, uhkaa lontoolaisseuraa pahimmassa tapauksessa konkurssi.