Mestarien liigassa valioliigajoukkueiden pelit ovat olleet jo kahden kuukauden ajan ohi. Eurooppa-liigassa yksi joukkue kuitenkin jatkaa edelleen. Chelsean pelit jatkuvat tänään Sveitsissä Baselin vieraana.

Baselille välieräpaikka on seurahistorian ensimmäinen euroturnauksissa. Sveitsiläisseura selvitti itsensä välieriin kaatamalla rangaistuspotkukilpailun jälkeen Tottenhamin. Molemmat osaottelut päättyivät 2-2. Toisella pudotuspelikierroksella sveitsiläiset yllättivät Atletico Madridin.

Basel lähtee otteluun ilman Fabian Freitä, jonka varoitustili täyttyi viime ottelussa. Lisäksi puolustaja Kay Voser on sivussa loukkaantumisen vuoksi. Myöskään Alexander Frei ei pelaa ottelussa, sillä mies lopetti uransa. Sveitsin liigassa Basel on johdossa. Eroa toisena olevaan Grasshopperiin on kolme pistettä.

Basel on ennenkin onnistunut yllättämään suurseuroja, sillä viime vuonna joukkue voitti Mestarien liigassa Manchester Unitedin,jättäen Punaiset paholaiset alkulohkoon. Pelaaja, jota joukkueesta kannattaa seurata on 31-vuotias hyökkääjä Marco Streller. Sveitsiläinen on osunut tällä kaudella neljä kertaa Eurooppa-liigassa sekä tehnyt 14 maalia omassa sarjassaan. Toinen seurattava pelaaja on Spurs-sarjassa vakuuttavia otteita esittänyt 21-vuotias puolustaja Fabian Schär.

Chelsea pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan. Ainoastaan Oriol Romeu on sivussa. Puolustajat Gary Cahill ja Ashley Cole palaavat joukkueen kokoonpanoon loukkaantumisten jälkeen. Blues taistelee edelleen Valioliigassa pääsystä neljän parhaan joukkoon.

Chelsea ei ole pudotuspelien aikana voittanut yhtäkään vierasottelua. Blues hävisi edellisillä kierroksilla sekä Steua Bucharestille, että Rubin Kazanille vierasottelunsa. Edellisten ottelujen tulokset eivät siis ole Chelsean puolella.

Hyökkääjistä Fernando Torres on alkanut löytämään maalivirettään kahden vuoden hapuilun jälkeen. Eurooppa-liigassa mies on osunut kuudessa ottelussa neljästi. Valioliigassa maaleja on kertynyt seitsemän.

Chelsean vahvuudet löytyvät keskikentältä. Juan Mata ja Eden Hazard ovat pelanneet hyvän kauden Valioliigassa ja molemmat ovat myös ehdokkaina vuoden pelaajaksi. Lisäksi Oscar on pelaaja, jonka otteita kannattaa seurata. Brassitaituri on alustanut Valioliigassa seitsemän sekä tehnyt itse kaksi maalia.

Puolustuspäässä huomio kiinnittyy John Terryyn. Chelsea-konkari on loukkaantumisten jälkeen löytämässä virettään ja taistelee avauspaikoista Cahillin sekä muiden Blues-puolustajien kanssa. Terry saattaakin olla tarvittava lukko Baselin pysäyttämiseen.

Chelsean maalivahtipeli on ollut ailahtelevaa. Petr Cechin vire on täysi arvoitus. tsekki ei kestänyt edellistä Liverpool-kamppailuakaan loppuun asti, päästäen maalin lisäajan viimeisellä minuutilla.

Basel lähtee voittamaan kotiotteluaan, eikä Chelsea tule pääsemään helpolla. Tässä pelissä vieras tasapeli olisi hyvä tulos Bluesille. Näin Lontoolaisjoukkue pääsisi hyvissä asemissa toiseen osaotteluun Stamford Bridgellä. Materiaalinsa puolesta Chelsea ottaisi helposti vierasvoiton, mutta joukkueen paineet katkaista vierastappioputkensa ovat suuria.

Ratkaisevin tekijä on puolustuspeli. Chelsean hyökkäys viime otteluissa on pelannut varsin mallikkaasti, mutta puolustuksessa on näkynyt vuotoja. Siitä kertovat esimerkiksi puolivälieräottelussa Rubinia vastaan päästetyt kolme maalia. Mikäli puolustaminen ei parane tänäänkään, on Basel vahvoilla jopa voittajaksi.