Norwich- Aston Villa

Molemmat joukkueet ovat putoamisvaarassa. Kotijoukkue Norwich on pisteen edellä Aston Villaa 38 pisteessä. Villalla pisteitä on 37 ja matkaa viimeisenä putoajana majailevaan Wiganiin on viisi pistettä. The Laticsilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Aston-Villan 1-4 vierasvoittoon. Villan peräsimessä häärii entinen Norwich-manageri Paul Lambert. Molemmat joukkueet varmistaisivat voitolla sarjapaikkansa.

Norwich on hävinnyt viimeisestä viidestä ottelustaan neljä. Voitto on irronnut ainoastaan sarjajumbo Readingistä. Kanarianlintujen puolustus on varsin siipirikkoinen, sillä sekä Sebastien Bassong että Michael Turner ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi. Lisäksi Andrew Surman on pidemmän aikaa sivussa.

Aston Villa otti maanantai-iltana murskaavan 6-1 voiton Sunderlandista. Birminghamilaisseura on voittanut kolmesta viimeisestä ottelustaan kaksi ja on nousukiidossa. Villa luultavasti saa takaisin sairastuvalta kokoonpanoonsa Karim El Ahmadin sekä Ciaran Clarkin, joiden kunto puntaroidaan joukkueen harjoituksissa. Varmasti sivussa ovat Gary Gardner, Marc Albrighton, Richard Dunne sekä leukemiasta kärsivä Stilyan Petrov.

Aston Villa on Norwichin kotiedusta huolimatta ottelun selkeä ennakkosuosikki, Kanarianlintujen vajaamiehinen puolustus tulee olemaan vaikeuksissa Villan taitavien hyökkääjien kanssa.Edellisessä ottelussa hattutempun iskenyt Christian Benteke on suuressa roolissa tässäkin ottelussa.

Norwichin tehottomuus koituu joukkueen kohtaloksi. Villa poistuu tästä putoamistaistelusta voittajana.

West Ham-Newcastle

Newcastle on lähes pakkovoiton edessä. Harakat ovat viisi pistettä putoamisviivasta. Putoajanpaikalla olevalla Wiganilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Voitolla Newcastle varmistaisi sarjapaikkansa.

Viidestä viimeisimmästä pelistä Harakat on hävinnyt neljä. Viime ottelussa joukkue kärsi Liverpoolin vieraana 0-6 murskatappion. Newcastlen sairastupa näyttää surulliselta. Joukkueen avauskokoonpanosta maalivahti Tim Krul sekä puolustajista Davide Santon sekä Fabricio Coloccini ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi. Lisäksi laitapuolustaja Mathieu Debuchy on pelikiellossa, saatuaan punaisen kortin joukkueen edellisessä ottelussa.

Sarjanousija West Hamille kausi on ollut menestyksekäs. Joukkue majailee 10 sijalla ja on kuivilla putoamistaistelusta. Viimeiset ottelut ovat kuitenkin olleet Hammersille vaisuja. Viidestä viimeisestä ottelusta voitto on otettu ainoastaan putoajaehdokas-Wiganista. Tasapelejä Hammersille on kertynyt kolme. Loukkaantumisten vuoksi West Hamilta sivussa ovat puolustajista James Tomkins sekä George Mccartney.

West Ham lähtee otteluun kotiedun johdosta ennakkosuosikkina. Lontoolaiset voittivat myös kauden edellisen kohtaamisen lukemin 0-1. Lisäksi Newcastlen puolustuspeli sekä maalivahti Rob Elliot ovat suuria kysymysmerkkejä. Hammersin vahvuutena on maalivahtipeli, sillä Jussi Jääskeläinen on ollut loistovireessä. Jässi on ollut 10 nollapelillään suurimpia syitä lontoolaisseuran menestykseen.

Ottelu ratkeaa siihen kumman puolustus pitää paremmin, sillä kumpikaan seura ei ole loistanut maalinteossa. Saattaa olla, että Newcastlen tuskainen putki saa jatkoa maalittomalla tasapelillä.

West Bromwich-Wigan

Wigan on pakkovoiton edessä. The Latics on tällä hetkellä putoamassa sarjasta, kun kautta on kolme kierrosta jäljellä. FA-Cup finaalipaikka ei juurikaan joukkuetta lämmitä, mikäli se karsiutuu. Varmasti mestaruussarjaan putoavat Reading ja QPR.

Viidestä viimeisestä Valioliigaottelusta Wigan ei ole voittanut yhtäkään. Edellisen kerran joukkue voitti FA-cupissa, kun se kaatoi Millwallin 0-2. The Latics sai eilen ikäviä uutisia loukkaantumisrintamalta. Joukkueen manageri Roberto Martinez ilmoitti puolustaja Maynor Figueroan olevan loppukauden sivussa. Lisäksi Ivan Ramis, Antolin Alcaraz sekä Albert Crusat ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa.

Vahvan alkukauden pelannut West Bromwich on alkanut menettämään kauden edetessä otettaan. Viimeisestä viidestä ottelustaan Baggies on voittanut vain yhden. Sarjataulukossa WBA on kahdeksantena.

Loukkaantumisrintamalla Baggiesin keskikentältä löytyy useita aukkoja. Chris Brunt, Zoltan Gera sekä Goran Popov ovat ainakin vielä tämän ottelun sivussa kokoonpanosta. Lisäksi James Morrison on mahdollisesti sivussa kokoonpanosta.

Wigan on vahva haastaja, WBA:lla kun ei välttämättä ole juurikaan panosta pelissä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi 1-2 Baggiesin eduksi. Wiganin edellinen ottelu Spursiä vastaan oli tasaista vääntöä, joten voitto West Bromwichista ei olisi suurikaan ihme . Laticsin hyökkäyksestä ei kuitenkaan löydy tarpeeksi tulivoimaa. Ottelu päättynee 1-1 tasatulokseen.

Lauantain muut ottelut

Tottenham-Southampton

Swansea-Manchester City

Fulham-Reading

QPR-Arsenal