Lampard tykitti Chelsea-historiaa

Frank Lampard juhlii Fernando Torresin tekemää maalia

Frank Lampard on tänään Chelsean juhlittu sankari. Keskikenttäpelaaja osui kahdesti, kun Chelsea nousi Aston Villaa vastaan takaa 2-1-voittoon.

Sarjataulukon alapäässä kamppaileva Villa ei missään nimessä ollut Chelsealle lauantainen välipala. Christian Benteke vei kotijoukkueen johtoon vartin pelin kohdalla. Maali oli erinomaista debyyttikauttaan Valioliigassa pelaavalle belgialaiselle jo kauden 19:s.

19 oli muutenkin päivän numero, sillä kyseisellä peliminuutilla yleisö nousi seisomaan ja taputti minuutin ajan Villan entisen kapteenin Stilian Petrovin kunniaksi. Petrov joutui hiljattain lopettamaan uransa leukemian takia.

Vieraiden kannalta suihku kylmeni entisestään juuri ennen taukoa, kun Ramires ajettiin ulos toisen varoituksen myötä.

Villan ylivoima kesti noin vartin, kunnes maalin tehnyt Benteke tasoitti miesvahvuuden tunnin pelin jälkeen. Villa-hyökkääjälle Ramiresin tavoin toinen kortti ja pukusuojan puolelle.

Benteken ulosajon jälkeen Lampard nosti vierasjoukkueen mukaan peliin. Chelsea-ikoni iski joukkueensa tasoihin pari minuuttia Benteken ulosajon jälkeen. Voittomaali syntyi saman miehen toimesta kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Samalla Lampard teki Chelsea-historiaa. 203 maalillaan hän on nyt Chelsean seurahistorian paras maalintekijä. Toiseksi jäi Bobby Tambling.

Voitolla Chelsea käytännössä varmisti paikkansa ensi kauden Mestarien liiga -karkeloissa. Kolikon kääntöpuolena joukkue menetti sairastuvalle sekä John Terryn että Eden Hazardin, mikä aiheuttaa manageri Rafael Benítezille päänvaivaa Eurooppa-liigan finaalin alla.