FA Cupin finaalin piti olla se ottelu, jossa Manchester City saa balsamia haavoihinsa alakanttiin sujuneen kauden jälkeen. Lauantaina Wembleyltä poistui voittajana altavastaaja Wigan lukemin 1-0. FA Cupin mestaruus on Wiganin ensimmäinen merkittävä pokaali.

”Minulla oli aamulla tunne, että tänään on meidän päivämme. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä parempia paikkoja onnistuimme luomaan. En vieläkään voi uskoa tätä”, erinomaisesti pelannut Wiganin Callum McManaman sanoi ottelun jälkeen BBC:lle.

Kovin paljon hurjempaa loppua finaali ei olisi voinut saada. Cityn Pablo Zabaleta ajettiin ulos kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. Kun pelikellon viisarit osoittivat 90 minuuttia, Wigan iski. Shaun Maloney lähetti kulmapotkun etutolpalle, josta Ben Watson puski pallon ohi Joe Hartin.

Cityn leirissä voidaan jossitella, olisiko maalia syntynyt jos Zabaleta olisi ollut mukana puolustamassa kulmapotkua. Sen verran helposti Watson pääsi puskemaan. Jossittelulla ei ole kuitenkaan tässä vaiheessa merkitystä.

”Maalin saattoi haistaa ilmassa. Me ansaitsimme sen”, Wiganin manageri Roberto Martínez hehkutti.

Lopulta Martínez summasi FA Cupin taian pariin lauseeseen.

”Sitä unelmoi pelaamisesta ja voittamisesta Wembleyllä. Altavastaajat pelasivat uskomattomalla rohkeudella ja uskolla todennäköisyyksiä vastaan. Sitä on FA Cup.”

Cup-voitto tuo iloa Wiganin surkeaan kauteen. Ennen kahta viimeistä kierrosta joukkue on viimeisen putoajan paikalla kolmen pisteen päässä edellä olevasta Newcastlesta jääneenä.