Crystal Palacen kaudesta on tulossa pitkä ja pimeä. Sarjapaikan säilyttäminen vaatisi nappisuorituksen.

Viime kausi

Valioliigaan nousi jälleen uusi joukkue Lontoosta, kun Crystal Palace onnistui pääsemään takaisin pääsarjaan kahdeksan vuoden odotuksen jälkeen. Palacen nousu ei tullut helpoimmalla mahdollisella tavalla, sillä joukkue sijoittui Mestaruussarjassa viidenneksi ja joutui käymään nousukarsinnat läpi ennen nousun varmistumista. Joukkue tiputti välierissä Brightonin ja kaatoi lopulta finaalissa Watfordin. Ratkaisu otteluun saatiin lopulta vasta lisäajalla, kun Kevin Phillips laukoi rankkarista ottelun ainokaisen. Glenn Murray puolestaan voitti Mestaruussarjan maalipörssin komeasti tehden 30 osumaa.

Manageri Ian Holloway on karsinut joukkuetta kovalla kädellä. Lähtöpassit kauden jälkeen saivat Aaron Akuruka, Bayan Fenwick, Jack Holland, Kadell Daniel, Kieran Woodley, William Johnson-Cole sekä André Moritz. Jermaine Easter siirtyi Millwalliin ja Alex Marrow Blackburniin.

Pahin menetys on ehdottomasti Wilfried Zaha, joka sai lopulta pelata loppukauden Palacessa. Nyt tie vie kuitenkin kohti Manchester Unitedia, jonka kanssa sopimus solmittiin jo tammikuussa.

Hankinnat

Stephen Dobbie

30-vuotias Dobbie saapui Lontoseen Brightonista. Skotlantilainen tuo joukkueeseen lisää hyökkäysvoimaa ja löytääkin paikkansa todennäköisesti Murrayn ja Phillipsin alapuolelta.

Dobbie pelasi aikoinaan Blackpoolissa Hollowayn alaisuudessa, joten eiköhän vastuuta tutulta managerilta heru myös tulevalla kaudella.

Dwight Gayle

22-vuotias hyökkääjä saapui seuraan uudella ennätyssummalla. 4,5 miljoonaa puntaa maksanut englantilainen viimeisteli viime kaudella Mestaruussarjassa 13 osumaa.

Gayle tuo lisää laajuttaa joukkueen hyökkäykseen, joka muutoin nojaisi lähinnä Murray/Phillips -kaksikkoon.

Jerome Thomas

Tämä hankinta on mielenkiintoinen. West Bromwichista lähtöpassit saanut Thomas tuo nopeutta ja taitoa Palacen muuten melko hitaanlaiseen joukkueeseen. Varma avauskokoonpanon paikka vasemmalla laidalla ja joukkueen harvoja pelaajia, joilta löytyy kokemusta Valioliigasta.

José Campãna

Kesän kiinnostavin hankinta. Lupaava espanjalainen saapui joukkueeseen Sevillasta. Keskikentällä viihtyvä 20-vuotias Campaña on tuttu näky Espanjan nuorten maajoukkueissa. Mikäli pelaa vahvan kauden, voi hyvinkin siirtyä isompiin ympyröihin vuoden päästä.

Kokonaisuudessaan erittäin hyvä ostos, joka pelannee keskikentän keskustassa Mile Jedinakin kanssa.

Elliot Grandin

25-vuotias ranskalainen tulee kilpailemaan avauksen paikasta toisen hankinnan Dobbien kanssa. Hyökkävän keskikenttäpelaajan vahvuudet näkyvät juoksuvoimassa ja tekniikassa.

Kevin Phillips

Erittäin kokenut Phillips tietää mitä on maalinteko. Kaudella 1999-2000 Sunderlandissa Valioliigan maalipörssin 30 osumallaan voittanut Phillips ratkaisi myös Palacen nousun iskemällä 1-0-maalin Watfordin verkkoon rankkarista. Viime kaudellakin Mestaruussarjassa syntyi 16 pelissä seitsemän osumaa. Osaa puskea ja viimeistellä. Lopettaa uransa kenties tämän vuoden jälkeen, ja mielellään auttaisi Palacea säilyttämään sarjapaikkansa osumillaan.

Joukkueen vahvuus

Joukkueen vahvuutena voidaan ehdottomasti pitää hyökkäystä. Murray ja Phillips ovat jo valmiita maalintekijöitä suurella kokemuksella varustettuna. Gayle tuo myös oman mausteensa tähän kaksikkoon.

Myös manageri Holloway tuntee brittifutiksen, joten taktinen osaaminen on myös kelpo luokkaa.

Joukkueen heikkous

Puolustuspää. Joukkueen molemmat maalivahdit ovat todella iäkkäitä, ja puolustus on suuri kysymysmerkki. Suurta kehittymistä täytyy tapahtua jotta nämä kaverit pystyvät haastamaan Valioliigan kovimmat maalintekijät. Uudet hankinnat ovat tulleet keskikentälle ja hyökkäykseen, joten ilman alakerran hankintoja joukkue tulee olemaan liemessä.

Lisäksi joukkueessa ei ole korkeasta ikäjakaumasta huolimatta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kokemusta korkeimmalta sarjatasolta.

Manageri

Manageri Hollowaylta löytyy jo lähes 20 vuoden kokemus brittifutiksen manageritehtävistä. Blackpoolista ennen viime kautta seuraan saapunut Holloway johdatti seuran samantien sarjanousuun. Holloway pääsi nopeasti sinuiksi joukkueen kanssa, ja nyt kun pelaajat ovat oppineet tuntemaan valmentajansa paremmin, voi peli olla taktisesti hienoakin katseltavaa.

Top-Flop

Murraylta voitaneen odottaa paljon. 30 maalia oli lähes puolet joukkueen viime kauden maaleista. Saa nähdä tuleeko tulosta myös nyt.

Julian Speroni on kysymysmerkki tolppien välissä. Ikää löytyy kuitenkin jo 34 vuoden edestä, eli parhaimmat vuodet ovat takanapäin. Mentaalipuolen luulisi olevan kunnossa, ja argentiinalainen halunnee päättää kenties viimeisen kautensa kunniakkaasti.

Arvio

Lontoolaiset taistelevat putoamista vastaan. Varsin iäkäs joukkue ei ole nopeudellisesti samalla tasolla sarjan muiden tiimien kanssa, mutta voisiko ikä olla mentaalinen vahvuus? Materiaalissa annetaan muille liikaa tasoitusta, joten Mestaruussarja kutsuu kauden jälkeen. Sijat 18-20.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Julian Speroni
34 Lewis Price

Puolustajat

2 Joel Ward
4 Jonathan Parr
5 Paddy McCarthy
21 Dean Moxey
26 Matthew Parsons
27 Damien Delaney
28 Peter Ramage
33 Danny Gabbidon
36 Alex Wynter

Keskikenttäpelaajat

6 José Campaña
7 Yannick Bolasie
8 Kagisho Dikgacoi
10 Owen Garvan
15 Mile Jedinak
20 Jonathan Williams
22 Stuart O’Keele
25 Kyle De Silva
37 Hiram Boateng
Jerome Thomas
Elliot Grandin

Hyökkääjät

9 Kevin Phillips
11 Stephen Dobbie
17 Glenn Murray
18 Aaron Wilbraham
24 Kwesi Appiah
Dwight Gayle