Kanarialinnut kiusasi viime kaudella monesti isompiaan. Jatkuuko sama meno tänä vuonna?

Viime kausi

Norwichin viime kausi oli yhtä vuoristorataa. Parhaina päivinä Kanarialinnut kaatoivat Manchester Unitedin kaltaisia tähtisikermiä, kun taas pahimmillaan joukkue saattoi hävitä otteluita murskalukemin.

Kauden suurinumeroisimmat tappionsa Norwich koki Liverpoolin ja Fulhamin vieraana häviten molemmille joukkueille 0-5. Kanarialintujen suurin voitto tuli 4-0-lukemin West Bromwichia vastaan. Joukkueen pelaajista eniten maaleja teki kesällä Wiganiin siirtynyt Grant Holt, joka tykitti kahdeksan osumaa.

Maalinteko oli läpi kauden vaikeaa Norwichille, sillä seura päästi enemmän maaleja, kuin mitä se onnistui tekemään. Valioliigassa Kanarialinnut sijoittuivat 11:nneksi.

FA Cupissa Norwich sai varsin kyseenalaista kunniaa. Englannin viidenneksi ylimmällä sarjatasolla pelaava Luton Town pudotti Norwichin turnauksen neljännellä kierroksella. Norfolkilaisista tuli ensimmäinen Valioliigaseura sitten vuoden 1989, joka on hävinnyt Konferenssijoukkueelle. Liigacupissa Norwichin tie nousi pystyyn puolivälierissä Aston Villaa vastaan.

Joukkueen vuoden pelaajaksi valittiin puolustaja Sébastien Bassong.

Uudet hankinnat

Gary Hooper

Hooper on merkittävä vahvistus maalinteko-ongelmista viime kaudella kärsineen Norwichin hyökkäykseen. 25-vuotias brittikärki on vahva kaksinkamppailuissa ja viimeistelee hyvin rangaistusalueen sisällä.

Kaudella 2011-2012 Hooper voitti Skotlannin liigan maalipörssin. Englantilainen oli myös Celticin paras maalintekijä kolmena perättäisenä kautena.

Leroy Fer

23-vuotias Hollannin nuorten maajoukkueiden vakiokasvo oli tammikuussa lähellä siirtoa Evertoniin. Fer ei kuitenkaan läpäissyt lääkärintarkastusta, sillä hollantilainen kärsi tuolloin pahasta polvivammasta.

Pelityyliltään Fer on puolustava keskikenttäpelaaja, jonka vahvuuksia ovat muun muassa kova laukaus ja pääpallot. Twentessä hollantilainen teki kahden kauden aikana 12 maalia 47 ottelussa.

Martin Olsson

Blackburnin Valioliiga-ajoilta tuttu ruotsalainen tuo nopeutta Kanarialintujen puolustukseen. 25-vuotias Olsson on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan laitapuolustajan lisäksi keskikentän vasemmalla laidalla.

Högaborgs BK:n kasvatti on myös pelannut 15 ottelua Ruotsin maajoukkueessa. Norwichissa Olsson kilpailee peliajasta pysyvän sopimuksen seuran kanssa tehneen Javier Garridon kanssa.

Carlo Nash

Norwich on 39-vuotiaalle konkarivahdille seitsemäs Valioliigaseura. Stokesta saapunut Nash on pelannut aiemmin muun muassa Manchester Cityn ja Wiganin riveissä. Kanarialinnuissa britti taistelee Mark Bunnin kanssa kakkosvahdin paikasta.

Nathan Redmond

19-vuotias laitalinkki on monipuolinen lisä Norwichin leiriin. Oikeajalkaisen Redmondin vahvuuksia ovat nopeus ja sisäänajot. Molempien laitojen lisäksi englantilainen voi pelata myös hyökkääjään takana piilokärkenä. Redmond pelasi kolmen vuoden ajan Birminghamissa ja teki seitsemän maalia 62 ottelussa.

Ricky van Wolfswinkel

24-vuotias hollantilainen voi pelata joko kärkenä tai hyökkäävänä keskikenttänä. Van Wolfswinkel on taitava sijoittuja kentällä ja hyvä viimeistelijä. Rangaistuspotkut ovat hyökkääjän erikoisalaa.

Sporting Lissabonin riveissä Van Wolfswinkel viimeisteli 28 maalia 55 ottelussa. Syyskuussa 2011 hollantilainen valittiin myös Portugalin liigan kuukauden pelaajaksi.

Javier Garrido

Garrido pelasi jo viime kaudella lainasopimuksella Kanarialintujen riveissä. 28-vuotias espanjalaispuolustaja on parhaimmillaan hyökkäyspään nousuissa sekä juoksuissa.

Garridon suurin heikkous on pienikokoisuus, minkä vuoksi hän paikoitellen häviää kaksinkamppailuja itseään vahvempia pelaajia vastaan.

Joukkueen vahvuus

Norwichin vahvin osa-alue on hyökkäys. Hooper ja van Wolfswinkel muodostavat duon, josta ei viimeistelytaitoa puutu. Molemmat hyökkääjät ovat suoraviivaisia pelaajia, jotka ovat parhaimmillaan rangaistusalueen sisällä.

Joukkueen heikkous

Kanarialintujen suurin heikkous on ohut pelaajamateriaali. Avainpelaajien loukkaantuessa joukkueen vaihtopenkiltä ei löydy samantasoisia korvaajia.

Valmennus

Chris Hughtonille tuleva kausi on toinen Norwichin peräsimessä. 54-vuotiaan irlantilaisen tähän mennessä suurin saavutus valmentajana on Newcastlen nostaminen Valioliigaan kaudella 2009-2010.

Pelaajaurallaan Hughton pelasi keskuspuolustajana Tottenham Hotspurin ja West Ham Unitedin riveissä. Spursissa Irlannin entinen maajoukkuepelaaja voitti kaksi FA Cupia sekä Uefa Cupin.

Managerina Hughton on helposti lähestyttävä ja pelaajia kuunteleva valmentaja. Irlantilaiselle on tärkeää luoda hyvä ilmapiiri luotsaamaansa joukkueeseen sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Top-Flop

John Ruddy

Isokokoinen brittivahti on ehkä merkittävin yksilö Norwichin joukkueessa. 26-vuotias Ruddy pelasi viime kaudella kuusi nollapeliä ja johdatti norfolkilaiset 11 sijalle. Englannin maajoukkuepelaaja on taitava sijoittuja ja torjuu hyvin läheltä tulevat laukaukset.

Sébastien Bassong

Norwichin viime kauden vuoden pelaajaksi valittu puolustaja kärsii ajoittain epätasaisuudesta. Bassongilla on myös tapana sortua välillä helppoihin virheisiin, joista joukkue kärsii.

Arvio

Jos uudet hankinnat onnistuvat ja pelaajat pysyvät terveinä, Norwich saattaa yltää kauden päätyttyä jopa seitsemän parhaan joukkoon. Kanarialinnuilla on yllätysvalmis ryhmä, joka pystyy parhaana päivänä haastamaan minkä tahansa liigajoukkueen.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 John Ruddy
13 Carlo Nash
28 Mark Bunn

Puolustus

2 Russell Martin
3 Steven Whittaker
5 Sébastien Bassong
6 Michael Turner
16 Martin Olsson
18 Javier Garrido
24 Ryan Bennett
Daniel Ayala

Keskikenttä

4 Bradley Johnson
7 Robert Snodgrass
8 Jonathan Howson
10 Leroy Fer
12 Anthony Pilkington
14 Wesley Hoolahan
15 David Fox
17 Elliott Bennett
21 Jacob Butterfield
22 Nathan Redmond
27 Alexander Tettey

Hyökkäys

9 Ricky van Wolfswinkel
19 Luciano Becchio
Gary Hooper