Sveitsiläinen St. Gallen ei päästänyt Swanseaa helpolla Eurooppa-liigan alkulohkon toisen kierroksen ottelussa Liberty Stadiumilla. Tilannerikkaan ottelun ainoasta maalista vastasi Swansean Wayne Routledge.

Sveitsiläisseura ei nöyritellyt Swansean edessä. Kummatkin joukkueet pyrkivät alusta asti maalintekoon aktiivisesti. Ottelun ensimmäinen paikka siunaantui Michulle, mutta espanjalaisen pusku viuhui vierailijoiden maalin yli.

Vartin jälkeen vierailijat saivat loistavan tilaisuuden siirtyä johtoon, kun pallo vietiin pilkulle Dwight Tiendallin käsivirheen seurauksena. Swansea-vahti Gerhard Tremmel poimi kuitenkin helposti Goran Karanovićin löysän kudin. Hetkeä myöhemmin Ivan Martić pääsi karkuun Swansea-puolustukselta, mutta kroatin laukaus painui pallon verran maalin ohi.

Peli aaltoili vauhdikkaasti päästä toiseen ja tilanteita riitti kummallakin joukkueella. Swansea oli lähempänä siirtyä johtoon, mutta vierailijoiden maalivahdi Daniel Lopar torjui Jordi Amatin puskun tolppaan.

Toisella puoliajalla Swansean tuttu syöttörumba alkoi rullaamaan, eikä avausmaalia tarvinnut odottaa kauaa. 52. minuutilla kotijoukkue sahasi sveitsiläisten puolustuksen auki, ja lopulta tilanteen arkkitehtinä toiminut Wayne Routeledge pääsi tuikkamaan irtopallon takatolpalta sisään.

Swansealla oli peli hyvin hallussa, ja vierailijoiden eväät alkoivat olemaan syöty. Alhassane Keita pääsi kuitenkin kuin varkain nokikkain Tremmelin kanssa, mutta kotijoukkueen onneksi guinealaisen nosto tippui maalin katolle.

St. Gallenin hakiessa tasoitusta, aukesi Swansealle tilaa useisiin vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Nathan Dyer pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta Loparin loistotorjunta piti sveitsiläiset maalin päässä.

Vierailijoiden paras paikka tasoitukseen syntyi kymmenisen minuuttia ennen loppua, kun Philippe Montandonin kaukolaukaus osui tolpan ulkoreunaan. Sinnikkäästä yrityksestä huolimatta St. Gallen ei tämän lähemmäksi maalia päässyt, ja näin Swansea korjasi täyden pistepotin.

Joutsenet jatkaa puhtaalla pelillä lohkon piikkipaikalla. Sunnuntaina joukkue kohtaa Valioliigassa Southamptonin vieraissa.

Maalit:

1-0 Wayne Routledge (52.)