Nyt kun Valioliigaa on pelattu noin viideosa, on aika listata alkukauden onnistujat.

5. Cardiff

Sarjanousija Cardiff on Valioliigassa tällä hetkellä sijalla 14. Walesilaiset järjestivät jo toisella kierroksella kenties syyskierroksen kovimman pommin kaadettuaan Manchester Cityn 3-2. Lisäksi Cardiff riisti pisteen Evertonilta ja varasti hienon vierasvoiton alisuorittaneesta Fulhamista.

Cardiffin suurimpana tähtenä on toiminut keskikentällä luutiva Peter Whittingham. Täydet minuutit tahkonnut britti on ehtinyt jo korkata kauden maalitilinsä, minkä lisäksi hän on antanut kaksi maalisyöttöä. Hyökkääjä Fraizer Campbell puolestaan kaatoi Manchester Cityn kahdella osumallaan. Heidän lisäkseen myös Tottehamista saapunut Steven Caulker on osoittanut vahvoja otteita Cardiffin puolustuksessa.

Cardiffin kausi jatkuu maaottelutauon jälkeen lähes kovimmalla mahdollisella tavalla, kun vastaan asettuu Chelsea.

4. Hull

Myös toinen sarjanousija Hull on avannut kautensa erinomaisesti. Seitsemän kierroksen jälkeen Tiikerit löytyvät sarjataulukon paremmalta puoliskolta 8. sijalta. Joukkueen ainoat tappiot ovat tulleet Chelseaa ja Manchester Cityä vastaan. Voitot joukkue puolestaan otti Norwichista, Newcastlesta, sekä Jussi Jääskeläisen tähdittämästä West Hamista. Hullin ottelut ovat olleet vähämaalisia, sillä seitsemässä ottelussa on syntynyt ainoastaan 13 osumaa.

Heikosta maalinteosta huolimatta joukkue on pystynyt voittamaan otteluitaan. Tästä joukkue saa kiittää vahvaa Curtis Daviesin ja Maynor Figueroan johtamaa puolustusta, kuten myös erinomaisessa iskussa olevaa maalivahtia Allan McGregoria. Skotti on pelannut kolme nollapeliä seitsemässä ottelussa ja torjunut komeat 108 laukausta. Ainoastaan Fulhamin David Stockdale on ehtinyt pallon eteen useammin.

3. Arsenal

Valioliigan kärjessä porskuttaa ehkä hieman yllättäenkin loukkaantumisista kärsivä Arsenal. Vuosittaisista Mestarien liigan sijoituksista huolimatta Tykkimiesten edellisestä Valioliigan mestaruudesta alkaa olla jo 10 vuotta, mutta nyt paluu mestaruuskantaan on hyvinkin mahdollista.

Arsenal aloitti kautensa heikosti. Kovat loukkaantumiset heti alkuun verottivat sen verran, että Aston Villa löi lontoolaiset vieraissa 3-1-lukemin. Tämän jälkeen tilanne kääntyi täysin. Kuudesta pelistä on tullut viisi voittoa ja ainoastaan yksi tasapeli. Vaikkakin alkukauden otteluohjelma on ollut melko helppo, ei suorituksilta voi mitään arvoa ottaa pois. Näyte Arsenalin iskukyvystä nähtiin kolmannella kierroksella, kun Lontoon paikalliskamppailu Tottenhamia vastaan päättyi punavalkoisten 1-0-voittoon. Pelkillä voitoilla myös Mestarien liigan aloittanut Arsenal ei päässyt siltikään maaottelutauolle parhaista mahdollisista asetelmista, sillä West Bromwich Albion sai kotiluolassaan riistettyä joukkueelta kaksi pistettä.

Arsène Wenger kaappasi joukkueeseen kesän siirtoikkunassa ison saaliin, kun Mesut Özil saapui Lontooseen Real Madridista. Saksalainen on onnistunut vastaamaan hyvin isoon odotuksiin, ja La Ligasta tuttuja kauniita syöttöjä on päästy näkemään myös brittikentillä. Öziliä isommassa roolissa on kuitenkin uskomattomaan vireeseen päässyt Aaron Ramsey. Englantilainen keskikenttäpelaaja on iskenyt Valioliigassa jo neljä maalia, eli yhtä monta kuin mies sai aikaiseksi kolmella edellisellä kaudella yhteensä. Ramsey on päässyt heiluttamaan verkkoja kertaalleen myös Mestarien liigassa.

2. Liverpool

Liverpoolin alkukautta on ollut hieno katsella. Viime kausien jatkuva epäonni maalinteon suhteen on kääntynyt täydellisesti päälaelleen, ja aiemmin melko heikosta hyökkäyksestä on muodostunut mahdollisesti koko liigan vaarallisin. Luis SuárezDaniel Sturridge -tutkapari vie tämän joukkueen vielä pitkälle. Mestarien liiga -paikka on tällä hetkellä sellainen tavoite, jota joukkueelta voidaan vaatia, mutta ensimmäinen mestaruus kauden 1989-90 jälkeenkään ei olisi lainkaan mahdoton ajatus joukkueelta, joka ei ole pelannut Mestarien liigassa sitten kauden 2009-2010.

Brendan Rodgersin uudelleen lentoon saattama joukkue on voittanut kauden seitsemästä pelistään viisi, joista suurimpana päänahkana voidaan pitää Manchester Unitedin kukistamista 1-0-numeroin. Ainoa tappio tuli sensaatiomaisen alkukauden pelannutta Southamptonia vastaan. Joukkueen suurin haaste tulee kuitenkin olemaan vasta joulukuussa, kun joukkue kohtaa kahden viikon sisään Tottenhamin, Chelsean ja Manchester Cityn.

Suárez jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi. Päästyään pelikiellosta takaisin tositoimiin, on uruguyalainen iskenyt kahdessa ottelussa kolme maalia. Suárezin poissaolosta huolimatta Liverpool ei joutunut maalintekovaikeuksiin. Viime kaudella Chelseasta Liverpooliin siirtynyt Sturridge johtaa liigan maalipörssiä kuudella osumallaan. Viime kaudella englantilainen onnistui 11 kertaa, nyt kasassa on jo yli puolet tuosta maalimäärästä kun seitsemän ottelua on pelattu. Erittäin potentiaalinen ehdokas tämän kauden maalipörssin voittajaksi.

1. Southampton

Alkukauden sensaatio on Southampton. Harva olisi uskonut, että uusista vahvistuksista huolimatta viime kaudella 14. sijoittunut Saints olisi näinkin korkealla maaottelutauon koittaessa. Seitsemässä ottelussa joukkue on päästänyt ainoastaan kaksi maalia. Maalivahti Artur Boruc on ollut hienossa vireessä, minkä osoittaa viisi nollapeliä.

Borucin lisäksi Southamptonin puolustus on ollut liigan ehdotonta eliittiä. José Fonte, Lyonista siirtynyt Dejan Lovren ja nuori Luke Shaw ovat olleet Southamptonin selkäranka, ja voittoja on tullut vaikka maalinteko onkin tökkinyt. Maaleja on syntynyt ainoastaan seitsemän kappaletta, mutta Rickie Lambertin ja Pablo Osvaldon potentiaalit maalintekoon tiedetään. Viime kaudella Romalle Serie A:ssa 16 maalia viimeistellyt Osvaldo ei ole vielä päässyt samanlaiseen vireeseen kuin Italiassa, sillä maaleja löytyy tililtä vain yksi.

Nähtäväksi jää, kuinka pitkälle Saintsin lento riittää. Kuluvalle kaudelle lähdettäessä joukkueen paras sijoitus Valioliigassa tuli kaudella 2002-2003, kun joukkue sijoittui sijalle kahdeksan.